-
Re: czy sa hodowcy karmiacy tylko maczniakami??
Hej,
Nie daje swoim zwierzakom maczniakow, ale tez na wielu stronach hodowcow czytalem, ze karmia wylacznie maczniakami. Tez mnie zastanowilo, ze maja takie grubiutkie ogonki i doskonale sie rozmnazaja (bo zdjecia pochodzily z komercyjnych hodowli).
Jednak mam wrazenie, ze zwierzaki sa spasione i nie znalazlem informacji jak taka dieta dlugoterminowo wplywa na zdrowie zwierzaka. No i oczywiscie nie wiem, czy maczniaki byly podawane "jak leci" czy tylko swierzo po wylince.
Tak wiec w komercyjnych hodowlach czesto stosuje sie diete oparta wylacznie o maczniaki + witaminy i wapno w tej samej miseczce.
Azzurreeuss, mam nadzieje, ze podzielisz sie w przyszlosci swoimi obserwacjami zwierzat karmionymi maczniakami (tzn. jak to wplynelo na ich kondycje, ruchliwosc, okres plodnosci samic) na tym forum.
I tak przy okazji 
Sa na forum hodowcy, ktorzy daja swoim gekom maczniaki sporadycznie? Jak wasze geki reaguja na taki pokarm i czy nie ma potem problemu, ze nie chca jesc czegos innego (ja tak mam gdy dam swoim karaczany zielone - potem dlugo nie chca jesc nic innego, a te karaczany sa male i klopotliwe w hodowli
)
Pozdrawiam,
Piotrek
Uprawnienia umieszczania postów