Nieźle się dzieje ostatnio na tym forum, wystarczy nie być 2 dni i nie wiadomo, o co chodzi. Ale wracając do tematu nie zawsze to, co się czyta w książkach i forach jest prawda. Osobiście, kiedy zaczynałem przygodę z lampartami z dostępnych wtedy źródeł wyczytałem, iż najlepszym podłożem jest piasek, skończyło się to tym, iż straciłem 2 geki. To samo tyczy się wielkości terra, jeżeli komuś zależy na rozmnażaniu nie będzie przeznaczał na to zbyt dużo miejsca i gek w terra 40x40 będzie żył, rozmnażał się. Natomiast, jeżeli ktoś chce trzymać jednego geka (częściowo dla ozdoby) i będzie zależało ma tym, aby zwierzak miał więcej miejsca wsadzi go do terra 60x40. Tylko teraz trzeba zadać sobie pytanie czy lepiej będzie jednemu gekowi w terra 60x40 czy trzem w terra 80x40
MareQ, co do upierania się do wyczytanych wiadomości to Azzurreeuss tez wyczytał o wielkości dla jednego lamparta 10 galonów i to ze się znacie osobiście nie jest żadnym powodem żeby najeżdżać na drugiego, bo sam w terrarystyce siedzisz dopiero drugi rok. To ze jest to strona nie polska to całkiem inna sprawa