-
Re: Wielkość terra
matt_ns nie wiem czy zartowales ale na prawde mozna trzymac parke a moze nawet trio. raspil jak wierzyc opisa to nie mozna parki trzymac lecz nie zawsze maja racje. temat : wielkosc terrarium dla gekona lamparciego jest bardzo rozlegly. wiele razy bylo na forum. opisy podaja zazwyczaj dla jednego powierchnie 50/40 a wysokosc 40cm. osobiscie uwazam (wielu innych doswiadczonych terrarystow tez tak uwaza- min. Goblin:]) ze w takim terra mozna trzymac parke. Ja posiadam lamparta ktory ma 16-17cm i trzymam go w terra 50/40/30. pewnie to bedzie jego docelowym terra. pewnie poniewaz moze dokupie samice a mojego lamparta w przyszlosci nie widze w tym terra poniewaz jego ojciec ma jakies 22cm cialka (moj jak na swoj wiek tez jest olbrzymi) a z tego co wiem to lamparty niektore cechy (w tym min wielkosc) dziedzicza po rodzicach. ale tak ogolnie. na przecietnego lamparta (1 szt) minimalne wymiry terra to wg mnie 40/30/30, dla parki 50/40/30 a dla heremiku (1.3-4) to 90/50/50. ale sie rozpisalem:P.
Uprawnienia umieszczania postów