-
Re: Zoologiki w Lublinie
Jako człowiek, który jest związany z "Gekonem" przez co najmniej 15 godziny na dobę, myślę że mam prawo delikatnie sprostować post Drobka
Wg. mnie (dotyczy plusów)
1. teraria mogą być, jednakże nie stawiam na piękny wygląd tych zbiorników lecz na ich funkcjonalność, i łatwość obsługi
2. Świerszcze kubańskie są non-stop (zawsze ponad 500 szt w sklepie)
3. Kajman - nie wiem dlaczego napisałeś to w dziale Plus ???
Wg. mnie (dotyczy minusów)
1. Mało zwierząt na wystawie (faktycznie jest ich mało, jeżeli np. 20 gekonów lamparcich siedzi w kryjówkach lub pod korzeniami w dzień to gwarantuję Ci, że raczej ich nie zobaczysz, po drugie bardzo dużo gadów, wrażliwych na stres i ciągłe stukanie w szyby jest w drugiej części sklepu (hodowla) do której przeciętny człowiek nie zagląda, po trzecie w 45 pojemnikach do odchowu młodych jest kilkadziesiąt sztuk małych gekonów i młodziutkich węźy, które po wpuszczeniu na duże terraria schowały by się pod kamyk lub do kryjówki i nadal Twierdziłbyś że jest mało zwierząt na wystawie. A co do zaparowanych pojemników wybaczcie ale niektóre małe zwierzaki potrzebują większej wilgotności a gdy 1/8 powierzchni pojemnika to miseczka z wodą, ścianki zawsze będą parować ze względu na to iż w pojemnikach jest 30 stopni a w sklepie 24. Jeżeli faktycznie jednak chciałbyś wiedzieć co jest w tych pojemniczkach wystarczy poświęcić 5 minut i przeczytać opis na każdym z nich. Jeżeli zaś chciałbyś wiedzieć więcej to po prostu zapytaj a napewno pokażę Ci zawartość.
Jednakże serdecznie przepraszam ludzi, którzy wchodzą i twierdzą że nic nie ma poświęcając minutę na zapoznanie się ze wszystkimi terrariami i pojemnikami. Jeżeli jednak chciałbyś zobaczyć troszke więcej zwierząt niż w części sklepowej dostępnej dla wszystkich zapraszam do sklepu, zaprezentuję Ci hodowlę gdzie większośc zwierząt jest w następnych zaparowanych 150 pojemnikach i w kilkunatu terrarach
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów