1. To w zasadzie nie mączniki, a drewnojady (choć niektórzy określają je mącznikami olbrzymimi). Tak to larwy.
2. Wyglądają na ostatnie stadium. Miesiąc lub dwa i będziesz mieć dorosłe. Info znajdziesz w archiwum, bo ten temat był setki razy wałkowany (szukaj przez drewnojady)
3. Patrz ad.2
4. Jeśli chcesz mieć je jako larwy dłużej, to do lodówki z nimi (w 5 st. C) rozwój zostaje zahamowany. Ale jak sądzę z info poniżej, nie musisz z nimi nic robić.
5. Podobno parę miesięcy (koło 4, chyba - nie stosowałem, czytałem tylko na ten temat)
6. Praktycznie wszystkim. Próchno +owoce, warzywa, mięso lub sucha karma. Sam widziałem jak wtryniały calutkie zdechłe myszy - nawet kości się nie ostały.
7. Tak. Jak będziesz miał dorosłe, ale wtedy niw wrzucaj ich do lodówki, bo ci się nie przepoczwarczą i nie będą chciały kopulować jako dorosłe.