witam,

ja popieram mordda w 100%

nie widze potrzeby oddzielania mlodych, nigdy tego nie robilem i nigdy mi mlodych nie zjadaly, trzymam w maych grupach 3+1 w faunaboxach plaskich 50 cm dlugosci (tu mnie mordd jakis czas temu przekonal i musze mu podziekowac bo rzeczywiscie oplaca sie zainwestowac bo pozniej sa same plusy)

co do zapachu nie da sie go wyeliminowac az tak bardzo, najlepszy sposob to ... sprzatanie i nie pomoga tu za bardzo mieszanki typu torf+trociny, czy dodawanie piasku dla kota, trzeba im regularnie sprzatan nie czesciej niz co 5-7 dni

co do karmy na www.snakes.pl jest rewelacyjny artykul wlasnie mordda na ten temat, osobiscie przeszedlem przez wszytskie typy i zostaje przy swoim sprawdzonym: ziarna +karma dla psow i dodatki (platki wosiane, siemie lniane, troszke dyni, proso itp.), jest to dlamnie najwygodniejsze, jako karme dla psow stosuje frolika kupuje male torebki i codziennie po takim kolku im podaje, mniej sie marnuje

no ale co hodowcow to tyle sposobow i kazdy ma sowje wypracowane sprawy, wiec zachecam do testowania roznych rozwiazan