Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: kolejarze

djtommi
    Guest

kolejarze

mam pytanko co do owadow ktore tak potocnie sie nazywa, jak by ktos nei wiedizal co i jak to jest to takie male zukowane z czarno czerownym grzbietem. i moje pytanko to czy mozna tym karmic plazy i modliszki i czy w ogole nadajke sie do jedzenia czy jest trujaca bo z tego co widze to u mnie tego pelno zawsze jest.

Dark Raptor
    Guest

Re: kolejarze

Chodzi ci o pluskwiaka, kowala bezskrzydłego (Pyrrhocoris apterus). Nie karmię pluskwiakami moich zwierząt, najwyżej jakimiś piewikami. Większość pozostałych jest trująca lub ma nieprzyjemny smak (niektóre mogą być teoretycznie niebezpieczne dla małych bezkręgowców).

SDY
    Guest

Pomysl... Skoro sa czerwone to cos znaczy, prawda?:> W przyrozie tak juz jest ze to co czrewone, zolte, generalnie jaskrawe i zucajace sie w oczy, to co najmniej niesmaczne, jak powiedzial Darek...
    Swoja droga jestem ciekaw czy cos by na to zapolowalo. Bo przeciez jaskrawe ubarwienie powinno zniechecic mysliwego...

Łysek
    Guest

frydrych1
    Guest

kurde u mnie tez tego pelno jest i niczego innego nie moge znalesc wiec pozostaje mi tylko moja hodowla karmowa

Uprawnienia umieszczania postów