-
Re: Rośliny dla Brachypelma smithi!
1. Miniaturowa Yucca ma około 60 cm średnicy (najmniejsza istniejąca) a przy okazji do 3 metrów wysokości. Ja to wiem, ty miałeś szansę się dowiedzieć. Jeśli twoja nie rośnie to tylko dla tego, że zdycha władowana do 20 cm terrarium - to ma być ozdoba a nie trup.
2. pytanie było jasne a temat forum jest widoczny: nie chodzi o to, co można wtrynić do terrarium ot tak sobie, równie dobrzer możesz napisać "baobab" przy każdym pytaniu o roślinę do terrarium. W takim terrarium NIE da się uprawiać najmniejszej na świecie jukki, ani żadnej z wymienionych w poście roślin.
3. Te niby "ciekawe i pouczające rady" to były pierdoły przepisane z książeczki dla kucharek. Jeśli taka jest idea tego forum, żeby każdy debilizm był traktowany jak prawda obawiona to chyba musisz mi o tym często przypominać bo jakoś nie dociera.
4. Akurat na ten temat postów było mnóstwo! A ten był wyjątkowo idiotyczny i na prawdę nikt, niczego z niego by się nie dowiedział. Jak zacznę pisać "sosna" jako dopowiedź na takie pytania i opisywać metody jej uprawy (a zadziwisz się, ale je znam) to też uznasz, że to świetny i wiele wnoszący post? Mogę napisać kilkanaście stron o każdej roślinie, jaka mi przyjdzie do głowy, ale nie zmieni to faktu, że nie będzie się ona nadawała do terrarium, mimo czyichś szczerych chęci. Ile tam siedzi ta yukka w terrarium? rok? 5 lat? masz ją tam od miesiąca i już jesteś przekonany o jej przydatności? Zaufaj mi, ona się do tego nie nadaje....
Uprawnienia umieszczania postów