-
Re: Bardzo wazny temat- dla wszystkich!!!
sluchajcie:
po pierwsze, to nie liczcie na ciekawe gatunki w cenie 4zl za sztuke. Pseudocreobotra to raczej w tej cenie nie dostaniecie, a juz na pewno nie w krajach Europy Zachodniej.
2 sprawa-ile osob w Polsce byloby chetnych zeby kupic te gatunki? z tego co widze to popyt na drozsze, rzadsze gatunki jest bardzo maly. Ale dobrze ze chociaz kilku chetnych sie znalazlo...
3. Raczej nie nazwalbym sie hodowca z dlugim doswiadczeniem. Modliszki rozmnazam od niecalych dwoch lat, religiosy przywozilem juz od ladnych 7-8 lat ale z braku dostepnych zrodel nie wiedzialem na czym polega rozmnzanie:/ Zreszta i tak same samice przywozilem, bo chwytalem tylko najwieksze okazy. Do tej pory rozmnozylem tylko 3 gatunki (p. paradoxa, gastrica, hierodula membranacea) ale niedlugo spodziewam sie nowych
popa sp. i r. basalis. A wiec nawet nie porownojcie mnie do takich autorytetow jak Kudlaty i Mantid.
Jeszcze jedno - mysle ze gatunkow ktore ja i oni proboja rozmnozyc w obecnej chwili wystraczy na nasz maly polski rynek.W razie czego ja sproboje swoich sil na rynku zagranicznym
Tak jak mowilem ciagle szukam nowych gatunkow... Tylko teraz troche warunki pogodowe przeszkadzaja.
Uprawnienia umieszczania postów