sluchajcie:
po pierwsze, to nie liczcie na ciekawe gatunki w cenie 4zl za sztuke. Pseudocreobotra to raczej w tej cenie nie dostaniecie, a juz na pewno nie w krajach Europy Zachodniej.
2 sprawa-ile osob w Polsce byloby chetnych zeby kupic te gatunki? z tego co widze to popyt na drozsze, rzadsze gatunki jest bardzo maly. Ale dobrze ze chociaz kilku chetnych sie znalazlo...
3. Raczej nie nazwalbym sie hodowca z dlugim doswiadczeniem. Modliszki rozmnazam od niecalych dwoch lat, religiosy przywozilem juz od ladnych 7-8 lat ale z braku dostepnych zrodel nie wiedzialem na czym polega rozmnzanie:/ Zreszta i tak same samice przywozilem, bo chwytalem tylko najwieksze okazy. Do tej pory rozmnozylem tylko 3 gatunki (p. paradoxa, gastrica, hierodula membranacea) ale niedlugo spodziewam sie nowych popa sp. i r. basalis. A wiec nawet nie porownojcie mnie do takich autorytetow jak Kudlaty i Mantid.
Jeszcze jedno - mysle ze gatunkow ktore ja i oni proboja rozmnozyc w obecnej chwili wystraczy na nasz maly polski rynek.W razie czego ja sproboje swoich sil na rynku zagranicznym
Tak jak mowilem ciagle szukam nowych gatunkow... Tylko teraz troche warunki pogodowe przeszkadzaja.