-
Re: Zoologiczne we Wrocku (część pn. i srodkowa)
Ja bylem w Galeii w tamtym tygodniu.
Wybur ryb itp Bardzo dobry (warunki w aqwa BDB 5+)
Ale jesli chodzi o plazy i gady to ceny wygorowane
np. male zabki rzekotki 80pln (3cm cialka)
Niestety ale bylem zmuszony interweniowac w zwiazku z wezem mlecznym... pani ktora obslugiwala wtedy terra nie wiedzac co czyni powiedziala iz waz mleczny nie moze sobie porwadzic z wylinka z powodu....(UWAGA: "Duzej wilgotnosci"!!) Byl to dla mnie szok jak ujzalem ja z suszarka "do wlosow" ktora wysuszala terra od gory...
Myslalem ze padne! Od razu sie zdenerwowalem i mowie do niej ze w tym terra panuje najprawdopodobniej zla wilgotnosc - Ale nie za duza , wrecz przeciwnie! Wzialem jakis korzen z wystawki i powiedzialem aby sie odsunela (oczywiscie nieco wyrazniejszym i stanbowczym glosem).. ona do mnie co ja robie i ze ten konar kosztuje 15pln... moj znajomy zacza sie smiac i mowi ze jesli chodzi o zwierzeta to lepiej aby sie zamknela...
Wzialem jeszcze 2inne konary postawilem w terra i do duzej miski (dla psa) kazalem nalac wody... pochlapalem troche scianki terra... po godzinie obserwacji i gdy w terra zopstalo osiagniete 70% wilgotnosci waz natychmiast ruszyl.... w strone miski.. wlazl do niej a pozniej zaczal zrzucac ocierajac sie o korzenie kawalki zalegajacego starego naskorka...
Oczywsicie "mila" pani podczas naszych zabiegow polazla po kierownika skelpu...
Przyszedl i okazalo sie izja ze znajomym zostalismy zaproszeni na kawe i pogawedke a babka dostala zjeby.
Zaczeto nas przepraszac za ta sytuajce itd... - widac bylo iz obawiaja sie aby sprawa nie zostala poruszona dalej i na wyzszym szczebliu.
Przekonalismy aby kierownik zatrudnil osobe ktora zna sie na gadach i plazach a osoby ktore nie maja pojecia na temat tych zwierzat raczej im "nie pomagaly" w taki sposob jak do tej pory...
Pojedziemy zobaczyc za 2tygodnie czy cos sie zmienilo i wtedy moze cos napisze...
Ogolenia oceniam to wszystko tak:
Akwarystyka (ryby) | cena 4+ | wybor: 5+ | warunki 5
Terra (zwierzeta | cena 3+ | wybor: 3 | warunki 2! (moze bedzie zmiana)
asortyment | cena 4 | wybor 4+
Sklep czesciowo samoobslugowy
Uprawnienia umieszczania postów