-
Re: Ile jest wart ta modliszka i czy jest dostępna????
Na Polskim rynku niestety nie wiem ile jest warta.Ale moim zdaniem bedzie troche drozsza niz P.ocellata.Pseudocreobotra Wahlbergii dorasta do 40-80 mm i ma tulow , ktorego szerokosc jest wieksza niz dlugosz.Trzymam swoja samiczke w temperaturze 26-30 C.Wilgotnosc powinna wynosic okolo 65-80 procent.Swoja samiczke karmie molami woskowymi, muchami,macznikami,motylami i swierszczami.Osobniki tego gatunku osiagaja dojrzalosc pluciowa po 2-3 tygodniach po ostatniej wylince.Samice zyja 4-5 miesiecy tymczasem samce okolo 6 tygodni jak moglem sie przekonac na swoich obserwacji tego gatunku.Moja samiczka zlozyla pierwsza oetke po 35 dniach od ostatniej wylinki .Przetrzymuje go w temperaturze 25-30 C i wilgotnosci 60- 80 procent.Ma on kolor ciemno brazowy i wymiary 50x5x5mm i splaszczony ksztalt. Mlode powinny sie wykluc po okolo 6 tygodniach.Co do transportu modliszek wiem tylko to ze zawsze sa do mnie przesylane w kartonowym pudle w ktorym modliszki sa w jeszcze mniejszych pojemniczkach przytwierdzone tasma samo przylepna do scian.Ktore sa dwa razy wyzsze niz modliszka i powinny miec kilka otworkow zeby modliszka miala podczas transportu czym oddychac.Co do terrarium i proby godow tej modliszki zobacz na tej stronie.Udanej hodowli i posoiadania duzej liczby malych modliszek Wlodek.
Uprawnienia umieszczania postów