Witam

Silent nie porównuj Forum do sklepu zoologicznego bo takimi zdaniami sie osmieszasz. Na forum sprzedają osoby prywatne a Forum czy tu głównie chodzi o terrarium.com.pl nie czerpie z tego zadnych korzyści majątkowych. Na forum sprzedają ludzie głównie zwierzeta z własnej hodowli niejednokrotnie rozmnożone. A sklep ma swojego stałego dostawce który też im pewnie tanio nie sprzedaje. A sklep naprawde musi zarobić żeby utrzymać się. Opłacić Podatek, Ludzi, Prąd, Wode itd itd. Także nie dziw sie tak wysokim cenom.

A co do wielkości terrarium.
Może jest i za małe, chociaż byłem w niejednym sklepie w którym w takim terrarium była nawet parka albo i 3 osobniki danego gatunku ale warunki miały REWELACYJNE !!! Napewno lepsze niż u niejednego terrarysty. Lampa UV-B, czysto w terrarium (!!!!!!), odpowiednia temperatura i wilgotność. Nie przecze że warunki są tam dobre bo tam nie byłem i nie w mojej gestii jest osądzać. Lecz gdy byłem w wawie (3 dni) i byłem w Arkadii. Poszedłem tam do zoologika to jak na moje oko gadzinki nie miały fatalnych warunków. Można powiedzieć takie w miare choć nie najlepsze. A ceny również nie jakoś karygodnie wygurowane. Jeśli dobrze pamietam to Anolisy Zielone były po 75 zł ale moge się mylić gdyż było to jakies 2-3 miesiące temu. Ptaszniki były drogie napewno gdyż Ptaszniki wśród wielu ludzi są czymś niezwykłym. Jak wejdzie do sklepu taki nadziany "prezes" z synusiem a ten powie kup mi tego pająka bo bardzo fajny i napewno zaprzyjaźni się z naszym pieskiem (Rodwajlerem) to oczywiście Tatuś mu kupi. I na takich ludzi własnie są ceny w tych sklepach.

Także cenom się nie dziwie a warunkom... hmm..... no cóż jest jak jest i to napewno nie jest jedyny sklep taki w Polsce i nie rozumiem twojego zdziwienia.

Pozdrawiam