-
SZKODA GADAĆ...KOLEJNY SKLEP......
To co dzisiaj zobaczyłem wręcz mnie przerazilo!!!!!!!!! Jestem sobie w zooologu w realu w Mysłowicach(kolo katowic) wchodze. niby wszystko ok...ale dla tych co sie nie znaja!!!!!! patrze na terraria a tam : zbożówka classic jakis (na oko)105cm za.......................................350 zł............... patrze regiusek jakiś 70 cm : 600 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pytam sprzedawce (udając takiego co nic o tym nie wie) jaki to wąż a on mówi " poczekaj musze zobaczyć" patrzy do jakiegoś spisu i mówi z dumą : "to pyton". Pytam dalej: a co pan o nim wie?????? a on mówi : "eeeeeeeeeeeeeeeee czekaj zastanowie sie......to pyton... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...KRÓLEWSKI" I TAKI BANAN NA RY** I TAKI FACIO MYŚLI ŻE WSZYSTKO WIE.... pytam czy chowa sie jeszcze w sploty ciala a on : "a to on sie chowa?????nic o tym nie wiem" I TAKIE SĄ JUŻ TE SKLEPY W POLSCE........A O CENACH W TYM SKLEPIE JUZ SIE NIE WYPOWIADAM....ALE JESZCZE JEDNO: TERRARIA JAK DLA PAJĄKÓW...... TE WĘŻE WOGLE NIE MOGŁY ROZPROSTOWAĆ CIALA NAWET W JEDNEJ TRECIEJ!!!!!!!!!!! TAKICH LUDZI POWINNO SIE ZAMYKAĆ.........
-
Re: SZKODA GADAĆ...KOLEJNY SKLEP......
tak powinno sie ich zamykac , najlepiej dozywocie , widze stary ze niemasz własnych problemów , posty tego typu mi rozsmieszaja , powiem tyle Smieszy mie to co piszesz
-
Masz racje TO IDIOCTWO CO ONI Z ZWIEZATKAMI ROBIA takich pietoni czeba nauczyc wpierdzielic ich od klatek malutkich i tam czymac i jeszcze zywic gown....to idioctwo niedosc ze sie nie znaja to jeszcze chca zbijac kokosy na tych wezach.
Lipton to ze gadziok to pisze to dobrze powinnismy zachecac innych zeby nic w takich beznadziejnych sklepach nie kupowac
Bez urazy
POZDRAWIAM
-
Hm...co do cen,nikt nie ma prawa sie wtrącac (chyba ze zaniżali by chcąc zwiększyc popyt - co w realiach polskiej terrarystyki jest niemożliwe
) Z tego co wiem 1/6 sklepów zapewnia godziwe warunki zycia dla zwierzat.Sklepy zoologiczne powinno sie podzielić na dwa rodzaje :
1. Dla psów,kotów,krolików,ptaków itd. Ogolnie zwierząt "domowych" (lub udomowionych)
2. Dla zwierząt egzotycznych.A te sklepy musialby regularnie odwiedzac weterynarz lub jakiś kontroler,wiadomo ze czlowiek z reguly nie zajmuje sie sklepem zoolo z milosci lecz z checi zysku
i dlugoooooo sie to nie zmieni...niestety...Pozdro
-
a wiesz dlaczego niema prawie wogóle takich sklepów nastawionych na terrarystyke , bo musieli bym miec klijentów zeby zyc , czyli musielibyscie u nich kupowac , a oni musza mieć drożej maja opłaty i tp . , a wy wolicie kupowac tanio besposrednio u hodowcy , a terrarystyka w polsce jest tak słabo rozwinieta ze taskie sklepy zadko maja racje bytu ,(poprostu zamało zainteresowanych . Wiec sie stary niewymadzzaj , tylko załóz sklep terarystyczny i pokaz jak to łatwo.Dziwi mie to ze kazdy taki dobroduszni , śmieszne ludzie robicie sie społeczniakami , wyluzujcie , moze badzcie konfidentami i zadzwoncie do zielonych ze ktos meczy zwierzeta , to jak wam sie kiedyś w zyciu noga podwinie to za sprzedawanie moga wam cos rozluznic
-
Masz świętom racje zgadzam się z toba w 100%
POZDRAWIAM
-
Stary nie skapowałeś wątku!! gadziok powiedział że sprzedawca się wogule nie zna i w jakich ich terra czyma ty wyluzuj i weż to na logike, a jeśli ja bym zakładał sklep to napewno jeśli bym się nie znał to bym zwieżat egzotycznych nie sprzedawał w męczarniach!!!!!!!!!
Bez urazy
POZDRAWIAM
-
Stary okazało by sie w praniu , ale niewymagajcie sami niespełniajac podstawowych norm , Boli mie tylko to ze ludzie staja sie konfidentami i społeczniakami , dbaja o nieswoje sprawy , wtracaja sie tam gdzie niepowinni , co to nagle tak dbacie o dobro zwierzat , wiele ludzo głoduje na swiecie a wy sie przejmujecie biednym pytonem w sklepie , i to jeszce nic nierobiac tylko głupio piszecie . Jak chcesz sie podzielic takimi sprawami z ludzmi i masz ztego powodu kłopot to najbardziej polecam psychologa . Co to sie dzieje ze ludzie nagle stali sie tacu wrazliwi na zwierzeta , a sami napierdalają myszami zeby je ogłuszyc . Szkoda słów
-
pewnie mie zaraz skrytykuje tutaj stado o wrazliwym sercu , ale taka jest sprawa , niepowinno sie wpierdalac w nieswoje sprawy , mam sklep zoologiczny i wiem jak to jest , coprawda gadów tam nieprowadze , ale to niejest takie łatwe i to dzieki klijenta którzy tylko nazekaja zarazem nic niekupując . A najzałosniejsze jest to jak jakis gnój stwierdza że gdybym ja miał to napewno bym ...........itd. Dopuki niemasz to niedomniemaj bo mozesz sie grubo mylic . pozdrawaim
-
Nie dosc ze niemadrze mowisz,to jeszcze robisz bledy jak dziecko 
Podejrzewam,ze z ksiazeczkami w szkole podstawowej bylismy na bakier,prawda?
Dodatkowo,sadze,ze nikt cie w szkole jazdy na wozku widlowym tez cie nikt do slownika nie gonil
)
Idz prosty chlopcze podsumowywac dyskusje do "Rozmow w toku",bo to chyba twoja liga(...lub zaraz do niej awansujesz-trzymam kciuki).
Tutaj akurat chlopaki maja racje,sklepu nie widzialem,ale to niczego nie zmienia,bo nalezy zalozyc ze mowia prawde.
Natomiast twoj wywod o spolecznictwie i o glodnych ludziach...jest rownie blyskotliwy co twoj iloraz inteligencji
)
Nawet nie chce mi sie udowadniac dlaczego tak sadze,bo bym mial zle samopoczucie po tym,ze znizylem sie do twojego poziomu.
Uprawnienia umieszczania postów