Niestety nikt w Polsce chyba nie ma innej Extatosoma niz tiaratum... Ogolnie na swiecie tiaratum dominuja w hodowli.
E. popa jest zdecydowanie rzadziej spotykana ale w hodolach europejskich i amerykanskich mozna ja uswiadczyc. Co do E. bufonium oraz odmian barwnych to raczej nie jest gatunek rozmnazany nagminnie w hodowli, chociaz jakis czas temu pare osob mialo na sprzedaz jaja... niestety z Kanady... Co do kosztow to nie mam zielonego (hehe pojecia. A i stron w jezyku polskim nie ma zadnych. Zreszta zagranicznych tez jak na lekarstwo.
Co do rozmiarow z tego co wiem to najwieksze rosna dzikie formy tiaratum... te z hodowli troche skarlowacialy. E. popa jest ponoc wieksza od tiaratum... ale... nie wiem bo nie ma jakis szczegolowych danych na ten temat a nie mialem okazji ogladac zywego osobnika. E. bufonium z kolei jest podobnych rozmiarow jak tiaratum.
O Extatosoma popa carlbergi zas, nie slyszalem nic co potwierdzalo by ich hodowle w warunkach domowych... Jak na razie nie spostrzeglem zadnej osoby hodujacej ten gatunek.