Tylko nie "pana" Małgorzatko ;-) Wolę być na "Ty" i raczej taki bezpośredni zwrot z mojej strony jest mile widziany na forum :-) Jeśli są uwagi do książki lub jakieś spostrzeżenia proponuję napisać o tym w tym właśnie temacie. My z Markiem (Jacku) jesteśmy zwykłymi terrarystami jak większość osób na forum, choć mamy jakieś tam doświadczenie. W opracowaniu książki pomagało parę osób i jesteśmy za to wdzięczni. Ogólnie wszystkie uwagi są dla nas cenne i być może pomogą w przyszłości poprawić to co jest i rozszeżyć o nowe zagadnienia. Nawet ja czytając teraz książkę zmieniłbym parę zdań ;-)
Ps. Marcin, nasza książka mogła być o wiele atrakcyjniej wydana - twarda okładka, większe zdjęcia, papier kredowy dobrego gatunku itp. Niestety to kwestia ceny, a ją ustala głównie wydawca. Można negocjować ceny, ale nie jest to proste. Uważam, że nasza książka nie powinna kosztować więcej jak 10 zł, ale niestety nikt nie zrobi tak małego nakładu w tej cenie. Jeśli miałby ukazać się album terrarystyczny z fotkami gadów i komentarzami do fotek, zrobiony w pięknej oprawie, na papierze kredowym z ekstra fotami ile osób go kupi ? 100, 200, 300 ? Przy tej ilości za taki album cena nie zejdzie poniżej 70-80 zł, o ile nie więcej. Przerabialiśmy to z Jacku praktycznie, pisząc i dzwoniąc do wielu wydawców w całej Polsce. Owszem, jest to realne, ale trudne i drogie. Jak będzie taki album, ja się piszę ;-)