-
Re: Hotel dla zwierząt.
witam
Konie to rzeczywiście co innego i to nie jest forum dla hipisów. Kompletny zakaz wywozu koni na rzeź to za przeproszeniem debilny sen naćpanego hipisa.Ja rozumiem że mogą oburzać sceny transportu tych zwierząt ale to są precedensowe przypadki i nie należy w tym momencie generalizować.A poza tym to biedny legwan cierpiał bez jakiegoś określonego powodu , to znaczy nikt z tego nie miał korzyści to po prostu była głupota a nie potrzeba i takich ludzi należy ukarać a właściciel stworzonka powinien ubiegać się o odszkodowanie i takie tam amerykańskie wymysły. Z cierpienia koni natomiast są bardzo wymierne korzyści. Może nie z samego faktu cierpienia ale z faktu exportu ich
. A jeśli niedola i śmierć w niegodnych warunkach to jest marginalny efekt uboczny transportu koni to trudno. Ważne żebym mógł sie napchać koniny jak chcę, a jak nie, to nie będe jadł. a takie hipisowskie texty o miłosierdziu dla konia to jest odbieranie wolności zagranicznym grubasom którzy mają życzenie nawpierniczać sie koniny.
Bardzo podobnym aspektem jest wiwisekcja.Hipole różnej maści starają się wywołać sytuacje w której laboratorant czy jakiś inny miły naukowiec nie będzie sobie mógł sprawdzić działania jakiegoś środka farmakologicznego produkowanego przez swoją firme na jakimś króliku czy innym futrzaku.Taka sytuacja była by chora ponieważ ja jako człowiek czyli defakto dominująca wśród kręgowców przynajmniej, istota nie mógłbym podporządkować sobie zwierzątka jakiegoś do swoich celów. Na argumenty w stylu ( a co byś powiedział gdyby ciebie testowali ) mam bardzo prostą odpowiedź : ja wcale nie chce wycofać tych zwierzątek z prac laboratoryjnych i dlatego taka sytuacja nie może mieć miejsca , a jeśli ty masz zamiar coś z tym zrobić to ja sie zgodze żeby za każde zwierzątko "uratowane" z łapsk porfesorków podstawi sie jeden taki hipis jak ty.
No rozpisałem sie ostro mam nadzieje że sie dużo osub zemną zgodzi i mam przy tym nadzieje że dużo osub sie ze mną nie zgodzi , mam też nadzieje że wybaczycie tak wielkie odstępstwo od tematu , ale pani przedemną zaczeła więc prawda odpowiedzialność zbiorowa i inne takie.
pozdrawiam sadama i elektryczne iraki dokopcie idjocie z preclem.
Uprawnienia umieszczania postów