Kupię mrówki (najlepiej z Warszawy), gatunek jest dowolny ale dobrze byłoby Camponotusa lyb jeszcze lepiej rudnice.
Kupię mrówki (najlepiej z Warszawy), gatunek jest dowolny ale dobrze byłoby Camponotusa lyb jeszcze lepiej rudnice.
Koło mojego domu biega ich miliony tylko nie wiem co to za gatunek ( takie czarne) :P
Jak możesz to prześlij foto mrówki o jaką Ci chodzi
apacz2003@wp.pl
swatkostek najpierwq to ty złap ich królową =]
pogadaj z curtus-em
Hmm...
Tiaaa... "jeszcze lepiej rudnice"... echhh
Curtus sam sie odzywa gdy mowa o mrówkach na forumq
Norbi - rudnice to może jednak pozostawmy dla specjalistów (łatwo o nie... z utrzymaniem kolonii już gorzej)![]()
Na dobrą sprawę do niedawna Camponotus był nie do zdobycia - rok temu pojawiło się kilka sztuk C.herculeanus w sprzedaży... Obecnie jednak szczęśliwym trafem pojawił się największy gatunek europejski, posiadający potężnych żołnierzy - C.ligniperdus - jest o 1/3 większy nawet od "herkuleska" i w formicarium mojego projektu nie tylko prezentuje się wspaniale, ale i chów jego nie nastręcza trudności większych niż chów Lasius niger (autoreklama WSZYSTKIM polecana) - w TYM momencie trwa PROMOCJA w sklepie (qrde... muszę się pozbyć większości królowych, zanim wychowają duuuze kolonie - kto to niby ma karmić i gdzie postawić ??
) - od 2 tygodni nie robię nic innego, tylko z mrówami działam w firmie, dzisiaj w końcu może wrzucę fotki do cennika na www.curtus.pl