Żółwie mają długości skorup ok 20 cm. Prawdopodobnie to samiec i samica (3 razy w ciągu 2 lat w akwarium pojawiły się jajka). Oddam je osobie doświadczonej w hodowli żółwi lub niedoświadczonemu miłośnikowi tych zwierząt, który posiada środki na urządzenie im dużego, wygodnego akwaterrarium (teraz mieszkają w akwarium 120x40 i wydaje mi się, że mogłyby mieć nieco większe...). Do żółwi nie dodaję ani akwarium ani tym bardziej osprzętu (jego brak jest powodem, dla którego muszę się z nimi rozstać - nie stać mnie na urządzenie im porządnego domku).
Żółwie nie są zarejestrowane (nie znam ich miejsca poprzedniego pobytu - zostały odebrane jakiemuś kretynowi, który trzymał je ulicy podczas kilkustopniowego mrozu).
Nie znam się na żółwiach w ogóle, (dlatego też chcę znaleźć im jakiegoś dobrego opiekuna) ale prawdopodobnie są zdrowe (na początku miały problemy zdrowotne, ale temu zaradził weterynarz - chyba żyły wcześniej w tragicznych warunkach i miały braki witamin, były niedożywione) - weterynarz nie zauważył u nich żadnych niepokojących objawów, ale nie jest on specjalistą od gadów...
Żółwie oddam tylko w parze - są do siebie przyzwyczajone i nie zgodzę się na ich rozdzielenie.
Przed podjęciem decyzji proszę się zastanowić czy macie w domu miejsce na duże terrarium i środki finansowe na jego zakup i urządzenie!
Jeśli pomimo stawianych przeze mnie warunków byłby ktoś chętny żeby przyjąć te piękne i miłe gady, to proszę o kontakt mailowy : o_mores"tęczęśćusuń"at op.pl
Proszę o jak najszybszy kontakt, bo pewien nieodpowiedzialny krewny jest nimi bardzo zainteresowany (a jemu nie oddałabym nawet pchły).