Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: szyszkowce

elyahoo
    Guest

szyszkowce

Oddam w dobre ręce dwa szyszkowce (cordylus tropidosternum). U mnie są od roku, kupiłem je jakieś dwa tygodnie po urodzeniu. Propozycje tylko z Warszawy, odbiór tylko osobisty (nie wysyłam). Zdjęcie jednego z nich w załączniku. więcej inform. na e-mail.

Krakus
    Guest

Re: szyszkowce

Ja je wezme.Moge je odebrac nawet jutro!!!

b.s
    Guest

ja tez moge je wziasc co do odbioru to sie jakos dogadamy ma parke szyszkoswcow tak wiec moge je przygarnac terro tema mam wystarczajace

Gdanszczanka
    Guest

czemu "wszyscy " oddaja szyszki tak jak zolwie czerwonolice? cos z nimi nie tak?

Skirzu
    Guest

dobre pytanie, może ktoś to sensownie wyjaśni, mam żółwia żółtolicego jest niesamowity, oddać nigdy. Napewno jednym z powodów jest kupowanie malutkich żółwików wraz z polecaną przez sprzedawców "zaj....tą" wysepkę z palmą dla dzieciaczków, a gdy żółw wyrośnie /jeżeli nie padnie wcześniej na "przepięknej bezludnej wyspie" bez światła i grzałki itp.itd/ trzeba zmienić jego lokum, zmieniać wodę, dokupić trochę sprzętu, poczytać, a to już nie, za duży koszt nie mam czasu itd. Zresztą dzieciaczkom takie zwierzątka szybko się nudzą, mam 4,5 letnią córeczkę i fascynacja objawiała się przez parę dni, a teraz jak się jej przypomni. Ja naszczęście kupiłem zwierza z myślą o sobie i jestem zadowolony.
    Jeżeli chodzi o szyszkowce to nie mam zielonego pojęcia. Mi się one bardzo podobają. Chcę poszerzyć swoją "hodowlę" o jakąś gadzinkę, może szyszkowiec.
    Pozdrawiam

elyahoo
    Guest

Re: Gdańszczanka i Skirzu
    To forum jest po to aby zwierzęta znalazły nowych odpowiedzialnych właścicieli, co wcale nie oznacza, że ci którzy je oddaja są mniej odpowiedzialni. Nie pomyśleliście, że polskich lasach w tej chwili żółw błotny jest wypierany przez czerwonolicego, albo, że wąż amurski zagraża gniewoszowi oraz innym naszym rodzimym gadom. Są tacy którzy w ten sposób pozbywają się swoich podopiecznych. Wiec wypadałoby krytykować takich ludzi, a nie takich którzy próbują znaleźć swoim pupilom nowy dom. Ludziom różnie się w życiu układa, ja kiedy kupowałem moich pupili wcale nie myślałem, że będę się musiał ich pozbyć. Dlaczego musze, nie wasza sprawa, ważne że zwierzęta są zdrowe i dobrze się mają. Terraria mają takie, że na niczym im nie zbywa (akurat na moich podopiecznych wywalam najwięcej kasy). Co do szyszkowcy to jedne z ciekawszych gadów jakie w życiu spotkałem, ale jest jak jest i muszę znaleźć kogoś kto zaopiekuje się przynajmniej jedną sztuką. mogę je sprzedać ale nie chce, zależy mi jedynie na tym, by trafiły do kogoś u kogo będą miały dobrze. Jeżeli myślicie, że to przyjemne pozbywać się zwierząt, które przez rok zżyły się z mieszkańcami mojego domu, to jesteście w błędzie.

Krakus
    Guest

Ja je bardzo chetnie przeyjme. Zawsze chcialem miec jakes ciekawe jaszczurki, ale naranzie nie mam kasy na taki wydatek. Wiec moze podasz jakis kontakt, to bysmy sie dogadali.

elyahoo
    Guest

Re:krakus
    mój mail elyahoo@o2.pl

Skirzu
    Guest

Daj pas i dokładniej czytaj posty nikt do ciebie nic nie ma, jednak fakt jest faktem, że najczęściej oddawanym zwierzaczkiem w dziale oddam jest żółw, mi osobiście chodziło o to aby ktoś to sensownie wyjaśnił, może np. szyszkowce kupowane są przez początkujących a później okazuje się, że nie dają sobie z nimi radę, zwierzaki są bardzo wymagające i oddają je, ja pisząc swój post odnosiłem się do Gdańszczanki, a nie do ciebie, a tak na marginesie proponuję na wieczór film przyrodniczy i szklaneczkę melisy. Również jestem za tym jak ktoś chce oddać zwierza, żeby szukał nowego właściciela wśród miłośników np. to forum, a nie oddał sąsiadce, która kocha tylko np. koty. lub żeby wypuścił w plener.
    Naprawdę nie zrozumiałeś sensu całej wypowiedzi, na drugi rzucę nowy temat i po kłopocie.
    Pozdrawiam wszystkich

Gdanszczanka
    Guest

wlasnie...nikt Cie nie krytykuje(elyahoo), poprostu ciekawil mnie "defekt" tych zwierzat. a jednak mysle ze szanuje sie to za co sie placi,chociazby grosze.

Uprawnienia umieszczania postów