Re: Gdańszczanka i Skirzu
To forum jest po to aby zwierzęta znalazły nowych odpowiedzialnych właścicieli, co wcale nie oznacza, że ci którzy je oddaja są mniej odpowiedzialni. Nie pomyśleliście, że polskich lasach w tej chwili żółw błotny jest wypierany przez czerwonolicego, albo, że wąż amurski zagraża gniewoszowi oraz innym naszym rodzimym gadom. Są tacy którzy w ten sposób pozbywają się swoich podopiecznych. Wiec wypadałoby krytykować takich ludzi, a nie takich którzy próbują znaleźć swoim pupilom nowy dom. Ludziom różnie się w życiu układa, ja kiedy kupowałem moich pupili wcale nie myślałem, że będę się musiał ich pozbyć. Dlaczego musze, nie wasza sprawa, ważne że zwierzęta są zdrowe i dobrze się mają. Terraria mają takie, że na niczym im nie zbywa (akurat na moich podopiecznych wywalam najwięcej kasy). Co do szyszkowcy to jedne z ciekawszych gadów jakie w życiu spotkałem, ale jest jak jest i muszę znaleźć kogoś kto zaopiekuje się przynajmniej jedną sztuką. mogę je sprzedać ale nie chce, zależy mi jedynie na tym, by trafiły do kogoś u kogo będą miały dobrze. Jeżeli myślicie, że to przyjemne pozbywać się zwierząt, które przez rok zżyły się z mieszkańcami mojego domu, to jesteście w błędzie.