Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 2 czerwonolice oddam

Jonko
    Guest

2 czerwonolice oddam

Musze chec nie chce. Zolwiki (najprawdopodobniej 2 samice) karapaks ok 13 i ok 18 sa super ale zmieniam mieszkanie i nie znajde dla nich miejsca. We Wroclawiu i okolicach dowiaze osobiscie.

Skirzu
    Guest

Re: 2 czerwonolice oddam

Czy masz do nich akwa lub akwaterrarium?

Skirzu
    Guest

halo, czy to jeszcze aktualne, wysłałem e-maila i nic

X_v_X
    Guest

Jakie pytania. A może dołączysz do nich lodówkę albo telewizor to bedzie więcej chętnych..., a jak dasz mi do nich 200zł na pokarm to je wezmę
    Ja na Twoim miejscu oddałbym je do sklepu zoologicznego, bo chętnych na żółwie wodne jak widać to nie ma wogóle, a tam będą mieli chociaż podstawową opiekę...

Jeżeli jednak masz możliwość przetrzymania ich do wiosny, to poczekaj i wypuść gdzieś gdzie środowisko nie jest zanieczyszczone... podobno świetnie sobie radzą w naszym klimacie

Skirzu
    Guest

X_v_X daj sobie spokój i nie bądź palantem, to jest forum oddam i nie wnikajmy dla czego ktoś chce oddać jakieś zwierzątko, akurat ja biorę jednego żółwika i mniejmy nadzieję, że ktoś zapoda drugiego, daj sobie spokój, hodujesz swoje zwierzaczki to ciesz się, dobrze , że ktoś daje na tym forum sygnał, że oddaje np. żółwika, bo mam nadzieję ,że tutaj są w miarę odpowiedzialni i kumający temat miłośnicy zwierzaków.
    Nie bądź takim kozakiem i nie zrażaj ludzi do tego wspaniałego forum.

Skirzu
    Guest

A tak na marginesie jeżeli widziałeś żółwia w sklepie zoologicznym który był trzymany w miarę dobrych warunkach / czyli wg ciebie podst.opieka/ to prześlij mi adres zrobię parę zdjęć, to będzie "ewenemet przyrody" w skali kraju .

Jonko
    Guest

X_v_X
    Co za swiatle rady. Nie wiem czy sie orientujesz ale wypuszczanie zolwi do srodowiska jest zabronione. Wypieraja rodzime gatunki i niszcza ekosystem. Zwierzeta sam przygarnalem ale teraz pojda w inne rece. Znalazlem chetnych. Jak se piszesz tak cie widza.

X_v_X
    Guest

Skirzu palanta to ty z siebie strugasz. Jeżeli nie potrafisz zrozumieć żartu to radzę mniej przebywać przed komputerem, bo z kiślu w głowie zrobiła się zupa... i to brązowa!

Skirzu
    Guest

Nynek ty lepiej zacznij jednak bardziej się interesować piłką nożną, szczególnie polską bo ona odzwierciedla twój intelekt.

kasizlo
    Guest

Hej!
    Przyznam szczerze, jestem nowicjuszką w sprawach żółwii ale od dłuższego czasu bardzo chciałabym zaprzyjaźnić się z jednym. Jestem z Wrocławia, gotowa wziąć zwierzaki w dobre ręce od zaraz. Czekam z niecierpliwością na kontakt, mój nr gg: 1492413.

Uprawnienia umieszczania postów