-
żółwia greckiego
Witam,
ze względu na zmianę charakteru mojej pracy nie mogę poświęcić mojemu żółwiowi tyle czasu, ile by potrzebował, dlatego z żalem, ale muszę znaleźć dla niego nowy dom. Chciałbym, żeby nowy właściciel miał doświadczenie w hodowli.
Żółw, w zasadzie ona, bo to samica, ma 20cm, jest duża, cały czas aktywna, strasznie ciekawska nowych miejsc, oswojona (przynajmniej ze mną). Przyjmuje każde pożywienie, które może jeść ten gatunek (inne pewnie też, chociaż go nie dostawała). Troszkę za szybko rosła, kiedy ją dostałem (miała wtedy 6cm) co zaowocowało lekką wypukłością na płytkach grzbietowych, ale ogólnie żółw nie ma zadnych wad. Razem z żółwiem mogę oddać całe wyposażenie, które mam, tzn żarówki, oprawy, kable, kamienie i łupki, a nawet terra z OSB o wym. 100cm na 125 i 75 wysokie. Nie jest ono może piękne, ale jest duże a same materiały kosztowały w sumie 200 zł, więc szkoda wyrzucać. Można je rozłożyć na dechy na czas transportu i zbić je ponownie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, żółwia może odebrać osobiście w Gorzowie Wlkp, lub mogę ją dostarczyć do Szczecina, często tam bywam.
Żółw ma papier CITES.
Chyba napisałem wszystko, co trzeba wiedzieć, ewentualnie proszę o pytania.
Pozdrawiam
Kuba
Uprawnienia umieszczania postów