-
żółwia greckiego
Witam,
ze względu na zmianę charakteru mojej pracy nie mogę poświęcić mojemu żółwiowi tyle czasu, ile by potrzebował, dlatego z żalem, ale muszę znaleźć dla niego nowy dom. Chciałbym, żeby nowy właściciel miał doświadczenie w hodowli.
Żółw, w zasadzie ona, bo to samica, ma 20cm, jest duża, cały czas aktywna, strasznie ciekawska nowych miejsc, oswojona (przynajmniej ze mną). Przyjmuje każde pożywienie, które może jeść ten gatunek (inne pewnie też, chociaż go nie dostawała). Troszkę za szybko rosła, kiedy ją dostałem (miała wtedy 6cm) co zaowocowało lekką wypukłością na płytkach grzbietowych, ale ogólnie żółw nie ma zadnych wad. Razem z żółwiem mogę oddać całe wyposażenie, które mam, tzn żarówki, oprawy, kable, kamienie i łupki, a nawet terra z OSB o wym. 100cm na 125 i 75 wysokie. Nie jest ono może piękne, ale jest duże a same materiały kosztowały w sumie 200 zł, więc szkoda wyrzucać. Można je rozłożyć na dechy na czas transportu i zbić je ponownie.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, żółwia może odebrać osobiście w Gorzowie Wlkp, lub mogę ją dostarczyć do Szczecina, często tam bywam.
Żółw ma papier CITES.
Chyba napisałem wszystko, co trzeba wiedzieć, ewentualnie proszę o pytania.
Pozdrawiam
Kuba
-
Re: żółwia greckiego
Witam bylbym zainteresowany przyjeciem tego zolwia.
Co do doswiadczenia to hoduje od okolo 10 lat zolwie stepwoe wiec znam sie ogolnie na nich i moje zolwie tez sa w idealnej wrecz kondycji i zyja sobie w wielkim terrarium.
Chetnie bym przylol tego zolwia jezeli zechcial bys go przeslac, mam na mysli samego zolwia bo mam takie terrarium o wymiarach 100x100x50 (dl.x szer.x wys.) a wiec mysle ze jest odpowiednie dla tego gatunku zreszta w takim zamym trzymam parke zolwi stepowych.
Jezeli jestes zdecydowany i mozesz go oddac to ja bardzo chetnie go przyjme i oddajac go mi mozesz byc pewnien ze na 100% trafi w dobre rece.
Moja dziewczyna sie dobrze nim zajmnie bo ona glownie sie zajmuje teraz zolwiami bo tak jej sie spodobaly ze powiedzial mi ze moje sa pajaki i skorpy a zolwie jej i mnie prawie nie dopuszcza, ale ma wiedze bardzo duza i reke do tych zwierzakow bardzo dobra.
prosze o odpowiedz i pozdrawiam garo
-
Z tego co wiem, gatunek grecki i stepowy nie powinien być trzymany razem, ze zwględu na niebezpieczeństwo przenoszenia chorób między tymi gatunkami, ale to już musisz sam rozważyć.
Niestety jak pisałem, nie wyślę żółwia, możliwy jest tylko odbiór osobisty. nie mam serca zapakować żółwia do kartonu.
pozdrawiam
-
hej witam ja moge sie nim zaaopiekować mam żówłwia stepowego ale opiekuje się żówłwiami kolegi ma 5żółwi greckich a jak coś mam wolne terra 100x60x30 więc jak coś przyjme z chęciom ale czy go wyślesz;/
-
Przeciez napisal 2razy, ze nie wysyla.. nie czytasz?
-
Dzięki Archie 
Piszę jeszcze raz: nie chcę wysyłać żółwia w paczce, bo nie wierzę, że będzie delikatnie traktowany i nie chcę go stresować, a po drugie uważam, że konieczność osobistego odbioru zniechęci hodowców ze "słomianym zapałem".
Pozdrawiam
Kuba
-
OKi no trudno
ale jak dokladnie przeczytasz to co napisalem to napisalem ze dla zolwia tego mam takie samo akwarium jak to w ktorym trzymam zolwiki stepowe.
Wiem ze nie powinno sie ich trzymac razem i nigdy bym tego nie zrobil.
Terrarium czeka 
pozdro garo
-
Akurat ja nie jestem hodowca ze slomianym zapalem lecz mam strasznie daleko do ciebie.
A co do wysylki to jak sie przezyla specjalna wysylka dla zwierzat to on ma super warunki i nie trzeba go w zaden karton pakowac.
pozdrawiam garo
-
najlepsza jest konduktorka i już!;P
-
wysłałam meila
Uprawnienia umieszczania postów