-
Re: Kot vs Gekon turecki
Iskra a czemu Ty nei robisz na grządkę?Robią tam bo tak zostały nauczone,bo tak dla człowieka jest wygodniej.Wiele ludzi uważa tutaj przewagę kota nad psem gdyż nei trzeba wychodzić na spacer,poświęcać 15 minut na każde wyjście. Mam dwa koty i kuweta u mnie stoi tylko na noc(na nagłą potrzebę) a w dzień kociaki pukają w szybę drzwi balkonowych. Wydaje mi się że koty z którymi miałaś do czynienia były poprostu rozpieszczone. Tak jak dzieci gdy się rozpieści zaczynają robić głupie rzeczy i same nad sobą nie panują. A wiesz dlaczego pies siedzi przy właścicielu? Nei dlatego że jest zakochany ale dlatego że nie da sobie rady. Gdyby nie wrócił do domu na noc napewno sam by nic nie upolował i łaziłby głodny. Ale rozumiem że Ty jako szczyt inteligencji wiesz wszystko lepiej bo...właśnie bo miałaś złe doświadczenia,które nie są normalnością. Co do czystości to kotek po przyjściu z dworu myje sobie łapki(i nie tylko) nie pobrudzi Ci napewno podłogi.A gdy się do niego przytulisz pachnie. Jak wspomniałam mam też dwa psy niestety nie moga one dalej wchodzić niż do holu gdyż są zawsze brudne szczególnie łapy i śmierdzą. Ale nei jestem oczywiście przeciwnikiem psów.One są poprostu inne. Koty mają pewną moc leczniczą, gdy wyczują że boli Cię brzuch kłada się tam
Po umyciu któregokolwiek psa musi się wytarzać. Często jest to trawnik ale zdarzają się bardziej wyrafinowane miejsca(pachnące bardzo szczególnie). Iskra myśl co chcesz ale nie obrażaj nikogo. Gdyby koty nie były by tak bardzo kochane to ciekawe czemu ludzie by je trzymali w domach?! Z szacunkiem
Uprawnienia umieszczania postów