-
Re: Kot vs Gekon turecki
ale ja nie mówię że kot jest inteligentny bo: jest czysty itd. Tylko odpowiadam na zarzuty że śmierdzą i sa flejtuchami.Wydaje mi się że nei czytałeś wszystkiego co napisała Iskra. Kot którego mam od roku nic nie tyka co jest na stole,nie drapie ścian,nic nigdy nei zmalował,nad drugim jeszcze pracujemy(gdyż jest od 2 tygodni) I jeszcze raz o psach... Większość psów na wsiach mieszka w budach przywiązane na łańcuchu. U mnei w psy cały dzień moga biegać luzem po działce lub siedzieć w domu,mają wybór nie tak jak psy w bloku(mieszkam na wsi). Gdy raz dziennie są wypuszczane na pole gdzie robią różne rzeczy trudno jest upilnować by były pachnące i za każdym razem myć je. Z doświadczenia wiem że kot który wraca rano po upojnej nocy nie śmierdzi tak jak pies. Jeden z moich psów jest przybłędą i mimo że mamy go już dwa lata wciąz się boi smyczy jest wciąż dziki,identycznei zachowuje się jak kot mając obrożę i uwiązanie. Wydaje mi się że gdyby koty od małego były przyzwyczajane do smyczy umiały by na niej chodzić.Nie wiem jak Wy ale ja czasem widuję kogoś z kotem na smyczy. Przykład na inteligencję u kotów. Przy małej tresurze można kota nauczyć załatwiania się do toalety,psa tego sie nie nauczy. Szczerze to nei wierzę że "magiczna moc" kotów coś daje na ból brzucha ale wiem z doświadczenia że przychodzą akurat wtedy
Uprawnienia umieszczania postów