czemu krzyczysz?
akwa zalozylam dopiero wczoraj
ma 12 litrow nie chcialam zaczynac z 40litrowym choc mam tez takie puste miala to byc hodowla dla zolwia swiderkow ale postanowilam kupic rybki
mialam 3 gupiki teraz mam parke
ok 3-4 cm samica samiec 3 cm oczywiscie mniejszy
poczatek moczarki tzn od wczoraj kawalek wlozylam zwirek ponad 2 kg wyplukany woda ok 11 l uzdatniona uzdatniaczem sery
co tu wynmieniac woda byla krystaliczna przez ok 6 ,7 godz
zalozylam akwa wczoraj ok 16-17, bylo kilka muszli pustych juz uzywanaych przez zolwia kiedys wygotowanych jedna tylko duza i ok 30 malych swiderkow
kostki nie bede dawac zolw zyje w duzym akwa a rybki 2 i slimaki w innym wode sie podmienia co poltora tygodnia tak czytalam byla swieza nie wiem czy mam ja wylac i usunac te resztki a jesc juz im niue bede tak duzo dawac ale jadly bardzo chetnie po przywiezieniu wiec widac ze sa w dobrym stanie i nic nie wskazuje ich wyglad na chorobe czemu ta woda jest metna?
mam oczywiscie napowietrzenie od rana i jest lepiej ale woda metna
u zolwia nie byla metne mimo muszli czy to po prostu nie dojrzaly jeszcze bakterie filtr jest mini wiec i mala powierzchnia dla nich mize kepiej dac do duzego akwa ale jak znowu mis ie woda zmetni to znowu wszystko wylewac
czy poczekac?
czy lkepiej zmienic w malym choc zdaje sobie sprawe ze w takim malym trudno utrzymac rownowage