HEJ

Słuchaj to fakt bardzo dużo zależy od tego czy jesteś uzależniona od rodziców jeżeli chodzi o finanse.

Jeśli TAK ;
To powiedz im, że chciałabyś nowy komputer na co pewnie się nie zgodzą bo masz stary albo to jest drogie, więc pochwili poproś mamę o nowy rower mama również się nie zgodzi z podobnych powodów poproś o hulajnoge roliki i inne rzeczy na które na pewno się nie zgodzą wkońcu jak już aż tyle razy Ci odmówili to grzecznie poproś ich o chociażby małego gada który nic nikomu nie zrobi i będzie sobie siedział w terra.

Po prostu prosisz ich o drogie rzeczy których nie dostaniesz a w zasadzie chodzi Ci o coś zupełnie innego. Musisz to tak rozegrać by Twój gad był na szarym końcu i był uważany przez rodziców za naprawdę małą drobnostkę.
Nie gwarantuje sukcesu bo jak kupią Ci komputer, rower hulajnoge i wszystko tylko nie gada to możesz mieć problem. Ja natomiast pochodze z takiej rodziny, że rodzice nie byli by wstanie mi tego wszystkiego kupić bym się odczepił od tej rzeczy którą tak naprawdę chcę.

Jeśli jednak NIE jesteś uzależniona od rodziców finansowo;
To powiedz im, że terra kosztuje 50zł gada dostaniesz za darmo od kogoś i już.
A wszystko sobie kupisz sama po normalnych cenach za swoje pieniążki a oni o niczym nie będą wiedzieć.

Ja tak robie i zawsze mi się sprawdza. Teraz kupiłem węża i terra i im powiedziałem że kosztowało mnie to 80zł i uwieżyli :-)
Zobaczyli że to jest takie tanie że hej więc mi pozwolili :-)