-
Re: A MOŻE BY TAK W TORUNIU!?
Oj MAjStERku widzę, że mnie źle zrozumiałeś. Ja KOCHAM TORUŃ!!! (choć może z mojej poprzedniej wypowiedzi można było tego nie wywnioskować :P ) Tylko chciałbym, żeby nasze "miasteczko" się troszkę rozwineło! Nie lubię Bydzi. Miasta o pochodzeniu industrialnym nie ma co porównywać do Torunia. Toruń to stanowi klasę sam w sobie jeśli chodzi o zabytki, kulturę, architekturę, historię itd. itp. Nawet jeśli miałbym wybierać pomiędzy zamieszkaniem w Wa - wie i Toruniu, to na 101% wybrałbym to 2 rozwiązanie! Jednak bardzo mnie boli to, że w ostatnich latach tak wspaniałe miasto jak Toruń się nie rozwija. Dlatego właśnie odnoszę się do swojego rodzinnego miasta per zadupie. Przytłacza mnie myśl, że niedługo może wchłonąć nas Bydgoszcz. Jeżeli nie będziemy się rozwijać, to w przyszłości zostaniemy TYLKO kolejnym przedmieściem Bydgoszczy i każdy zapomni o Toruniu i jego wspaniałej historii.
Otaku
PS wiem co mówię jestem świeżo po wycieczce do stolicy - zupełnie mi się tam nie podoba - tylko sklepy fajne ^^
Uprawnienia umieszczania postów