-
Re: Posumowanie Mantida o Świętochłowicach
Nie napisałem, że nie było ciekawostek... po prostu moim skromnym zdaniem było ich za mało.... Tu nie chodzi o to, żeby ludzie się bili o to żeby kupic te ciekawostki, ale żeby jeden na stu zwiedzających się tym poważniej zainteresował i żeby ludzie dowiedzieli się że coś takiego istnieje - bo tak naprawdę ni bardzo mają skąd, lub nie wiedzą gdzie szukać... a literatury wciąż u nas brakuje, niestety za mało wydawnictw ma ochotę się w to bawić (o czym mialem okazję się przekonac) - tu oddaję cześć Twojemu wkładowi w tę dziedzinę - podejrzewam, że Twoje książki bardziej przyczyniły się do rozwóju terrarystyki niż blisko 2 lata działanosci PST...
Co do przychówków może rzeczywiście nie było tak źle... trochę dramatyzowałem... chociaż patrząc na to co oferowano w Hamm miesiąc temu, mam wrażenie że w Europie Zachodniej gady jakoś się wcześniej wybudzają...
Od dołu trzeba też działać, zwłaszcza jak od góry słabo to idzie...
Moim zdaniem ta giełda zmieni wiecej niż Ci się wydaje.... Taka giełda nie powinna być nastawiona wyłącznie na komercję... jak nie sprzedamy czegoś to nie ma sensu brać - to trochę bez sensu. Do czego mam ja porównywać jak nie do giełd za granicą (weź pod uwagę, że giełdy zagraniczne od maja stoją dla nas otworem) - chyba nie do Łodzi ?
A giełda była naprawdę dobra...
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów