Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wysyłka gadów pocztą

wienio
    Guest

wysyłka gadów pocztą

Czy ktoś wysyłał jaszczurki pocztą z opcją żywe zwierzęta? I czy wogóle można wysyłać pocztącoś takiego?

ironkapela
    Guest

Re: wysyłka gadów pocztą

Ja osobiscie tak nie wysylalem. Ale jak kupowalem weza to koles wyslal paczke z opcja "ostroznie" a na paczce napisal UWAGA ZWIERZE. I waz doszedl caly i zdrowy.

Remus
    Guest

Ja bym nie ryzykował wysyłać gada pocztą.

Nurek
    Guest

gady wysyóła sie kurierem z powiadomieniem iż jest to zywe zwierze bo tylko kurier moze przewozic zywe zwierzęta,a poczta nie wiec jezeli poczta złapie was na takim procederze to dostaniecie nie tylko grzywne i konfiskate zwierzaka ale takze rózne organizacje przyczepią sie wam do tyłka za znecanie sie nad zwierzakiem

CURTUS
    Guest

Witam
    JAK NAJBARDZIEJ - MOŻNA WYSYŁAĆ
    Od pewnego czasu, poczta umożliwiła wysyłanie zwierząt w paczkach - paczki są oznaczane jako "warunki szczególne / ostrożnie - zwierzę żywe" i podrużują w kabinie kierowcy. Należy pamiętać o właściwej wentylacji i buforze termicznym paczki - dla różnych zwierząt/różne potrzeby W swoim sklepie, mam opcję wysyłki pocztą i jak dotychczas nie zdażyło się, aby zwierzę ucierpiało w transporcie - paczki docierają w 24h i są dostarczane w pierwszej kolejności koszt takiej wysyłki to 10zł do wagi 1kg

ironkapela
    Guest

No widzicie ) Wiec wysylajcie gady )))

wienio
    Guest

dzięki za odpowiedź

Uprawnienia umieszczania postów