-
Tanzania - Polska
Popatrzcie na ceny w Tanzani i porównajcie je do cen w Polsce:
http://www.herpnet.net/tropical/
Czy ta wielka różnica cen to koszty transportu i załatwienia niezbędnych papierów, czy po prostu importerzy zbijają sobie kokosy?!?! Mówię o sprowadzaniu większych ilości, przy których tylko nieznacznie podwyższają się koszty transportu.
Ma ktoś możliwość sprowadzenia czegoś po przez tą stronę???
-
Re: Tanzania - Polska
przejrzałem węże i jaszczurki i szczerze mówiąc nie widze super niskich cen. To są zwierzęta z odłowu nie są dużo warte
-
To spisek zydowski.
A serio : dolicz
- transport
- formalnosci weterynaryjno/celne na granicy
- koszty dzialania przedsiebiorstwa
- podatek
Kupujac chinska klawiature za 14,99 masz chyba swiadomosc, ze koszt jej wytworzenia wynosi zapewne ok. $1?
-
sdprawdź jakie są ceny przesyłek lotniczych od 1 kg to nie uwierzysz!
Przy większej ilości jak chciałeś "murzyn" zapakuje Ci zwierzaki w większą, drewnianą skrzynię i w ten sposób zapłacisz np 2,5 tysiąca dolarów za sam przelot kilkudziesięcioklilogramowej paczki (+ 22% vat na lotnisku w Polsce)
weź kalkulator i odpisz ile set procent trzeba doliczyć np do 1 szt kilogramowego regiusa......
-
kalkulacja, kalkulacja..
raczej nie mozliwe dla normalnego smiertelnika.
Chyba ze znajomosci sie ma jak Bill Clinton ;]
A tak na powaznie to nie oplacalne.. chyba zebys wzial z 1000 sztuk.
Wtedy MOGLOBY sie oplacac! Mysle ze jesli chce sie kupic jeszcze taniej niz u nas w kraju to do Pragi trzeba pojechac. Ale to tez w koncu trzeba kupic wiecej sztuk zeby oplacalnym bylo..
-
Więc pierwsza część mojego pytania jest prawdziwa. Dlaczego niektóre odpowiedzi są "niegrzeczne"??? ja się przecież tylko pytałem!!!
-
Droga firma słaby wybór gatunkow .
Z afrykańskimi ( i nie tylko ) firmami jest jeszcze jeden problem na ktory nikt nie zwrocil uwagi tj.ryzyko zwiazane z przedplatą za zwierzaki. Bardzo czesto firma znika nawet po zaplaceniu malej zaliczki np. 1000 USD. dla nich to jest juz na tyle duza kasa by zwinac interes. nawet solidne firmy nie wysylaja zwierząt po ich zaplaceniu bywa że i po poł roku.
Ztego wlaśnie powodu splajtowalo kilka czeskich firm mi .Milan Jarzabek .
Jeżeli to taki dobry interes to dlaczego jest tak mało firm importujących zwierzęta egzotyczne ano dlatego że jest to ogromne ryzyko i naprawde trzeba mieć wiele doświadczenia aby prowadzic taka firmę z powodzeniem.
Pozdrawiam
Witold Plucik ( importer )
-
jakie są ceny ?? paczka do stanów nie jest taka droga a idzie pare dni ( do 6 hyba są takie )
a jeśli chodzi o samolot to jak lecisz i masz zaduzo bagazu to za nadwyrzke płacisz hyba 10 albo 20 dolców więc za przesyłke 1 kg to terz akceptowalna cena ...
moze węzy sie nie opłaca ale scolopendry i pająki .... są za grosze i tu mówimy raczej o większych bo maluchów tam nie chodują - bo po co ??
-
Uprawnienia umieszczania postów