Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: MYSLE ZE NIKT NIE LUBI JAK GO SIE OCZERNIA!

[RED-689]
    Guest

MYSLE ZE NIKT NIE LUBI JAK GO SIE OCZERNIA!

Jeszcze raz tyle ze we wlasciwym juz forum. Moze poniosly mnie emocje ale dostaje furi jezeli wkladam w cos swoj czas, pieniadze i zaangazowanie a ktos beszczelnie stara sie mnie oczernic!

Post Juraviela z "Pajeczaki" ze pozwole sobie wkleic!

odrazu pisze na początku ze nie chce nikogo pogrążać, ale stała się taka sprawa, kupiłem ptaszniki (crawshayi i versi ) z tego ogłoszenia http://www.terrarium.com.pl/forum/re...087#reply_5087.
    Pająki do mnie doszły, otwieram paczke, wyciągam pudełko z crawem a pająk rozmazany prawie na całym pudełku - był zapakowany tak : chusteczki mokre, i około 3,5 cm przestrzeni po której podejrzewam latał jak tylko chciał i gdzie chciał, Ale OK!!! zdarza sie!!!, otwieram podobno niewysexowanego versicolora, patrze a on ma bulbusa jak z tąd do berlina, i powiedzcie mi czy takiego pająka można nazwać niewysexowanego? przecież to się w tych kategoriach nie mieści !! jak ma bulbusy to chyba samica nie jest!!!. Ten pan (red-689) siedzi na tym forum już dość długo,ale chyba w takim przypadku trudno mówić o uczciwości. Prosze się wypowiedziec na ten temat, dziekuje.

Nie mam najmniejszej ochoty bronic sie ani pakowac w kolejne posty-lawiny prowadzace do niczego. Wiec bedzie to moja

jedyna wypowiedz doklejona do tego posta. Jak juz napisalem w innym poscie. Obojetnie od kogo bym nie uslyszal ze zalezy

mu na TANIEJ PRZESYLCE nie wysylam inaczej niz + 25zl PKP co zawdzieczac bedziecie Panu Juravielowi. Ktory

raz ze trafil do mojego 1% klientow nie zadowolonych. Dwa ze na w/w sytuacji ktorej do konca nie rozumiem i uwazam ze jej

wyjasnianie jest conajmniej ze uzyje tutaj tego slowa POKRETNE. W emailach raz czytam ze pajak roztrzaskal sie o

pudelko ("kalowka" z wilgotna lignina-powyzej tygodnia czekalem na tak wyslane paczki z zagranicy i nic sie nie dzialo) w

innych ze pajak zdechl. Paczka idealnie opakowana (kto zamawial u mnie wie dobrze ze malo kto tak je pakuje i nie licze sie

tu z kosztami...) szla dwa dni.
    Z racji tego ze nie jestem stalym handlerem a sprzedaje tylko to co mi zostalo z racji wyjazdu z kraju zaproponowalem (bo

akurat C.crawshayi jak widac w dziale sprzedam.. zostal mi jeden) ze odesle jeszcze jednego pajaka (pomimo pokretnych

sytuacji co do tego jak padl) w pierwszej wersji za 50zl z wysylka pkp gdzie koszt samego pajaka przy L8 wyniosl by

DWADZIESCIA PIEC ZLOTYCH! i tu nie uzyskalem zadnej odpowiedzi. Zaproponowalem ze wysle go za koszt samej

przesylki bo zrobilo mi sie (..nawiasem mowiac nie wiem czemu moze taka mam nature) zal kupujacego. Odpowiedzi rowniez

nie bylo za to pogrozki tu cyt. "..ZASTANAWIAM SIE JAK ZEPSUC CI OPINIE.." Zawsze staralem sie uczciwie

podchodzic do nie wielkich bo ciezko nazwac je duzymi ale interesow w terrarystyce. Sprzedajac to co mam i wlozylem swoj

trud zawsze staralem sie zeby kupujacy byl zadowolony. Ktos kupujacy (nie pamietam emaila a podawanie danych to

przestepstwo wiec powiem tylko bo nie wiem czy ta osoba sobie zyczy ze byl to Maciej S. z Prudnika) otrzymal pajaki za

czesc kwoty o jakiej mowa byla w moim ogloszeniu dolozylem mu kilka Blaberus sp. Equador, ktos inny kupujacy dwa pajaki

dostal Aspivenin do odsysania jadu. Tak samo stalo sie z uzytkownikiem Juraviel'em. Dostal on samca P.rufilaty (o czym jak

widze nie wspomnial) calkowicie za darmo co uznal za sposob "uglaskania". Coz WIDAC NIE WARTO SIE STARAC.. NIE

DODAJE JUZ NIC ZA DARMO I CHOC MIAL BYM POBRAC MIN. OPLATE TO TAK BEDZIE!
    Fakt ze samca nie mialem

czasu sprzedawac mimo to jezeli cos otrzymuje sie za darmo wydaje mi sie ze jest to ladny gest ze strony sprzedajacego. Co

do samej A.versicolor ja u niej bulbosow nie zauwazylem a sam pajak sprzedawany byl jako NIE WYSEKSOWANY

wiec nie uwazam ze popelnilem jaki kolwiek blad ani zaniedbanie.

Szczerze mowiac siedzac tu od.. nie pamietam ale dobrych pare lat :-) ciesze sie ze sytuacja zyciowa zmusza mnie do

sprzedania tego co mam i opuszczenia na jakis czas tego forum.
    (chociaz mam nadzieje ze w UK uda mi sie sledzic i

czesto odpowiadac na coniektore posty..)[b] Ciesze sie nie dla tego ze hobby to znudzilo mi sie ale wlasnie dzieki takim

uzytkownikom jak ten moj 1% niezadowolonych i chcacych za wszelka cene zepsuc mi opinie.

Pozdrawiam

[RED-689]
    Guest

Re: MYSLE ZE NIKT NIE LUBI JAK GO SIE OCZERNIA!

Aha... jeszcze jako ciekawostke ze sobie wlasnie przypomnialem. Pan Juraviel zostal mi polecony przez Maikardona jak dobrze pamietam nick Szymona. Zadzwonilem do niego osobiscie i chcial zebym podal mu numer konta. Powiedzialem ze moze wkrasc sie w to niezgodnosc i wysle mu go sms'em (pomimo ze aktualnie mam kom. w naprawie i sprawiawilo mi to klopot). Po kilku pytaniach na temat tego czy juz doszla paczka i moich odpowiedzi ze DALEJ NIE MAM PRZEKAZU! okazalo sie ze brat... wykasowal mu go z komputera. OK jeszcze raz komorka kolegi. Jeszcze raz sms. Jeszcze raz podobne oczekiwanie, konsternacja i nerwy po pytaniach co z pajakami nie majac wplaty. Dalej oznajmilem ze wplaty nie ma na co Pan Juraviel stwierdzil ze podalem mu o 4cyfry za krotkie konto (nie przecze poszlo na dwa sms'y wiec moze wystarczylo odrobine sie zastanowic!). Mimo to po jakims czasie przekaz dotarl (pomijajac aspekt wplacania z poczty polskiej i oczekiwania Pana Juraviela ze bedzie na drugi dzien.... gdzie moja cierpliwosc juz sie wyczerpala i przez jakis czas przestalem na emaile odpowiadac).

Myslac ze to koniec klopotow wyslalem pajaki a tu znow cos nie tak. Sprawe chcialem zalatwic polubownie tracac na tym kolejnego pajaka. Ale jedyna odpowiedzia jaka otrzymalem to to ze chce zwrotu pieniedzy i odsyla mi paczke.

Jak juz mowilem nie widze w tym swojego niedopatrzenia, bledu itp. i sprawe uwazam za zamknieta o moich nerwach nie wspominajac.

Pozdrawiam (te 99,9%... :-)

Juraviel
    Guest

zacznijmy od tego ze podobno dawałes zdjecia versi i sie pytałes czy co to za płec, i ci powiedzieli ze to samiec, wiec jakim prwem piszesz ze jest nie wysexowana,a nadodatek ta versi ma bulbusy jak z tąd do berlina!!!!!!! i nie gadał pierdół ze nie widziałes bulbusów bo to śmieszne, ktos od ciebie kupi pajaka b. smithi i dostanie chrzaszcza Eudicella !!!!!! smithi !!!!!!!!bertherandi , bo nie wiedziałeś ze to to samo, weź sie nie ośmieszaj. A preparowanie mailu to juz szczyt z twojej strony!!!

Juraviel
    Guest

a to jest ten mail który sprerawołąse oszuscie !!

Słuchaj mi tutaj nie chodzi o przesyłke! i zapakowanie pająków,bo napisałem ze co do crawshayi nie miałem problemów bo mogło się tak zdarzyć że pająk zdechł i sie zdarzyło nic do tego nie mam pogodziłem się, mnie tylko pikło że mnie oszukałeś na versi ponieważ mógłbyś mówić ze nie wiedziaęłs ze to jest samiec gdyby nie miał bulbusów, a one je ma, i tutaj juz sie nie mówi i wysexowanym ptaszniku tylko o samcu, jakoś cięzko mi uwierzyc ze ty tego nie widziałeś, poprstu uwarzam ze kłamiesz, bo nie siedzisz w tym temacie tydzień tylko bardzo długo. a bulbusy widac obrazu jak sie spojrzy na nagogłaszczki wiec nie wciskaj mi kitu. Zastanwiam sie tylko czy zepsuc ci opinie na forum dając ten temat ,może się wypowiedza? a to ze dales mi samca rufilaty co z tego? myslales ze tak mnie ugłaskasz ze nie bede zły na versi ? głownym założeniem było wysyłajac ci 250 zł!!!!!!!! ze to są samice, a teraz wyląowałem z dwoma samcami któe zdechną po 2 miesiacach, wiec mi nie gadaj bzdur że nie wiedziałęs ze to jest samiec.?

wida c chyba róznice w tym co napisałem, a co do wystawiania przez Ciebie ofert, to ja jak coś sprzedaje nie prosze kogoś zeby mi podchwalał zeby ludzie sie dali nabrac na wysoką cene : prosze o to twój mail :

red napisał:

Jak bedziesz zadowolony (...a mysle ze bedziesz) mozesz mnie poprzec pod postem http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6581&t=6581 zwazywszy ze cena kosmiczna ale na poczatek niech tak sie troszke pobuja to ogloszenie....

śmieszny koles jesteś. i zrobie zdjecia i zobaczymy czy tych bulbusów wogóle nie widać.

Juraviel
    Guest

przejezyczyłem sie chodziło o zdjęcia rufilaty, to super się znasz na pająkach widocznie, jak nie wiesz co to bulbusy i jak wygladaja.

Diabolo
    Guest

jesli samiec jest dorosly to jest ewidentnie wysexowany ;]

mowisz ze siedzisz w tym pare lat i nie wiesz jak wygladaja bulbusy?;]

rozumie jakby versi nie byl dorosly, wtedy idzie sie pomylic z plcia albo nie byc w stanie jej okreslic... ale dorosly samiec?? to sie przeciez rzuca w oczy :|

wedlug mnie kasa powinna byc zwrocona, conajmniej za tego samca versi...

Foxtrott
    Guest

można sie pomylić. ja miałem podobną wpadkę z samcem vagansa...
    był tak wielki i piękny, że nawet mu na bulbusy ani łapy nie patrzyłem tylko od razu umówiłem się(myśląc, ze mam dorosłą samicę) z kolesiem, który mił samca na kopulację. całe szczęście, ze jakś godzinę przed kopulacją zorientowałem się, że mój vagansik jest panem a nie panią...
    pomyłki to rzecz ludzka, z tym ze częcto trzeba za nie płacić

dominik1
    Guest

heh podejżana sprawa ale wydaje mi się ze prawda leży bardziej po stronie Mr.Juraviel'a jak by nie patrzeć jego meil nie był za bardzo obrażliwy bez pogróżek itp. jednocześnie chciałbym przyznac nagrode jobla panu red-689 za wysokie osiągnięcia w dziedzinie preparowania meili perfekcyjna robota!!! jestem kiepskim pajęczarzem bo z pjąkami mam styczność tylko u kumpla ale dorosłego samca versi to chyba nie problem odróżnić

mcDREAD
    Guest

RED'a znam osobiscie i nie jest to osoba ktora oszukala by kogos. Czesto kupowalem od niego cos bez posrednictwa tego forum i zawsze bylem bardzo zadowolony.

morda
    Guest

Ja z Redem interesów nie robiłem ale widzę, że siedzi na tym Forum od dawna. Wypadki w trakcie przesyłek się zdarzają - rzecz normalna.
    Nie oczeraniając nikogo - Juraviel, nie wiem ile tu jesteś ale to już drugi post z Twoim udziałem. Najpierw zdjęcia, teraz to. Daj zdjęcia tego "rozmazanego crawshayia i versi. Osobiście do Reda nic nie mam - wg. mnie jest to normalny i uczciwy hodowca.

Uprawnienia umieszczania postów