Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Uwaga na PAwcIA

Mieszany widok

CRIMSON
    Guest

Uwaga na PAwcIA

Bardzo mi przykro, ale zostałem oszukany przez forumowicza PAwcIO.Wysłał mi on dorosłego samca A.versicolor żle zapakowanego w wyniku czego pająk zdechł. Do pojemnika włożył pająka wraz z mokrą taśmą papierową dł ok 15 cm.Pająk zaplątał się w tą taśmę cały, w wyniku czego doznał licznych ran i obtarć, co widać na zdjęciu.Zaproponowałem polubowne załatwienie sprawy /połowa kasy do zwrotu/ jednak opawcio się na to nie zgodził twierdząc, że winę ponosi poczta. Rozumiem,żeby tak było, żeby był przechłodzony, ale w tym przypadku wina jest ewidentnie złego zapakowania i braku wyobrażni.Dostawałem przesyłki od wielu znanych hodowców ;
    Avicularia, vorax,mantid,TomekG,Mysza1983,seba,jak i wielu innych,ale nigdy z nikim nie miałem żadnych problemów w porozumieniu się i nikt nie spowodował śmierci pająka przez totalną głupotę.Dlatego czuję się w obowiązku ostrzec innych przed forumowiczem PAwcIO.

CRIMSON
    Guest

Re: Uwaga na PAwcIA

Na tym zdjęciu widać dokładnie co się stało oraz taśmę papierową uzytą przez PAwcIA.Taśma ta była całkowicie owinięta wokół pająka.

wienio
    Guest

jeśli tak był zapakowany to faktycznie gratuluje wyobraźni....

dominik1
    Guest

heh... ładnie, niema co pełny profesjonalizm! Pawcio jak żeś tego pająka tak zapakował to równie dobrze mogłes mu do środka z kilkanaście kamieni nawrzucac i efekt byłby ten sam. Ogólnie można powiedziec ,iż to tak spaprałeś ,że powinieneś zwrócić kase BO TO BYŁA TWOJA WINA! i napewno nikt nie odstawia takiej chały jak Ty!

Baku
    Guest

a obiecał ze dojdzie zywy ??

hodi o versi czy metalice wkoncu b o nie wiem :P

CRIMSON
    Guest

A ktoś normalny wyśle jak wie,że dojdzie nieżywy?
    Metallica tylko kolega robił zdjęcie stąd błąd w tytule.

CRIMSON
    Guest

Dla jasności nie chcę tu orzekania winy i "przetargów" kto ma rację, traktuję ten post ku przestrodze przy pakowaniu wszelkich przesyłek .Chociaż nadal twierdzę, że PAwcIO nie załatwił sprawy fair.

Baku
    Guest

nie ale wiesz .. sam terz miałem takie rórzne sytuacje ale nie moge wymagać aby doszedł pająk zywy o ile nie dostane wcześniej takiej gwarancju ..

niekompetentny ok ,, ale czy oszust ??

Ciapek_anolis
    Guest

Myślę że Baku robi z ludzi dzieciaki.....

CRIMSON
    Guest

Gwarancji 100% nie ma nigdy,ale co innego jest zwykły debilizm , bezmyślność i brak wyobrażni .Poza tym z normalnymi ludżmi zawsze się można dogadać w razie "wypadku".

Uprawnienia umieszczania postów