Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Gdzie dostane lub zlapie skakuny??

Silent_Dragon
    Guest

Re: Gdzie dostane lub zlapie skakuny??

Witam
    Jaki czadowy!! Piękny jest!! Gdzie moge takiego znalezc?? Wiem mze sa pod ochroną, ale jeden chyba nie zaszkodzi. Po prsotu jest piekny!! O tego mi chodzilo - wlasnie takiego kolorowego. Nie mozna go gdzies kupic??
    Pozdrawiam

Predator
    Guest

Szukaj, szukaj chociaż pamiętaj że nei bez powodu jest pod ochroną - jest bardzo żadki. I szczerze mówiąc wątpię że go kupisz w polsce. Po pierwsze dlatego że chroniony, a po drugie dlatego że nie jest zbyt duży (1 - 1,5 cm) i mimo jego przepięknych barw mało kogo interesuje. Ale życzę szczęścia w poszukiwaniach

Dark Raptor
    Guest

>Wiem mze sa pod ochroną, ale jeden chyba nie zaszkodzi.

ehhhh... nie skomentuję, taka postawa u wielbiciela bezkręgowców (i zapewne chronionych zwierząt)?.
    Zrozumiem jeszcze hodowlę niektórych gatunków biegaczy z rodzaju Carabus (tych najposoplitszych), choć są pod ochroną. Ale ten pająk jest na tyle rzadki, że powinno się go zostawić.
    Gwarantuję Ci, że te "zwykłe" skakuny są równie niesamowite pod względem zachowań i wyglądu. Niektóre są całkiem duże (ok. 1 cm). Możesz je spotkać w najróżniejszych barwach i odcieniach (choć głównie jest to czerń, szary i brąz).

Jeśli już lubisz kolorowe pająki to popoluj na krzyżakowate. Zostaw tylko tygrzyka paskowanego, bo też jest pod ochroną (ale może niedługo ją zniosą).

Jaca
    Guest

Ja natomiast nie zapomnę polowania skakuna arlekina na muchę, które miałem przyjemność parę ładnych lat temu obserwować u babci na wsi.
    Pewnego dnia zauważyłem, że jedna z much, które wygrzewały się w słońcu na ścianie domu, jakoś dziwnie się zachowuje. Latała jakoś ciężko i niespokojnie. Kiedy przysiadła na chwilę, zauważyłem na jej grzbiecie pajączka - skakuna arlekina.

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    No dobra Dark ma racje. Sorry, ale on jest taki piekny ze naprawde chcialbym go miec , ale odpuszcze sobie tego pomaranczowego. Doszedlem do wniosku ze nie bede niszczyl polskiej fauny i flory. Zalezy mi teraz na jakims wiekszym skakunie, obojetnie jakim. Chce po prostu zeby go chociaz troche bylo widac.
    Pozdrawiam

Dark Raptor
    Guest

Jak namierzę i złapię jakiegoś, dam Ci znać :-)
    Niestety teraz bardzo trudno je złapać.

Silent_Dragon
    Guest

Witam
    Dzieki Dark.
    Pozdrawiam

Luger
    Guest

A mielibyście zdjęcie tego arlekina?? jak ktoś ma to mógłby rzucić na forum

I♥SPIDERS