Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Boa albinosy...

Mieszany widok

Conqueror
    Guest

Boa albinosy...

Jaka jest cena albinotycznych constrictorów??????? (homozygot hyba... to te po których skrzyżowaniu wykluwają się same albinosy???? tak?)

ps. możliwe że już był taki post, ale nie pogłem go znaleść...

Conqueror
    Guest

Dodaję...

...i może jeszcze jakby ktoś wiedział to proszę o cenę albinotycznych pytonów królewskich (też homozygot).

...z góry dzięki za odpowiedzi...

Goblin
    Guest

Re: Dodaję...

boasów mysle od 1000E wzwyz... na wiosne mozliwe ze adsnake będzie mieć... a tak nawiasem to constrictory sie niewykluwają tylko rodzą :]

coolary
    Guest

Re: Boa albinosy...

constrictory są dostępne w Europie w cenie 1200 - 1800 euro. ( istnieją 2 linie, kahlline i sharpline) w USA węże są troche tańsze (minimalnie ponad 1000$)

regiusy w USA kosztuja 2000-3000$

pepre
    Guest

albnotyczne pytony królewskie to homozygoty chyba miales na mysli heterozygot

Conqueror
    Guest

Racja... Constrictor jest jajożyworodny.

Conqueror
    Guest

hmmm... Constrictory mają duży "potencjał rozrodczy", więc można zarobić jeżeli się ma pieniądze na początek... (chyba że zrobi się ich dużo więcej na rynku),
    a do tego są to przyjemne w hodowli węże które nie sprawiają problemów...

...Kto mi krótko wyjaśni o co chodzi z tymi homozygotami? Czy jak dopusci się do rozrodu albinosy (może być homozygota i heterozygota tak?) to wszyskie będą albinotyczne jeśli będą homozygoty? (mam wprawdzie książkę do biologi ale tam jest coś o świnkach morskich i nie mogę sie w tym połapać...)

Saurus
    Guest

zeby waz byl albino to musi byc homozogotą (jesli to cxecha recesywna , a na pewno tak ) Homozygoty mozna uzyskac z krzyzowki homozygoty i heterozygoty (wtedy polowa bedzie albino, polowa normalnych i oczywiscie z krzyzowki 2 homozygot (wszystkie albino).

coolary
    Guest

Dokładnie to wyglada to tak:

albinos (homozygota) x albinos (homozygota) = 100% albinosow

albinos (homozygota) x heterozygota na albinizm = 50% albinosów i 50% heterozygot

heterozygota x heterozygota = 25% albinosów, 50% heterozygot 25% normlanych

Saurus
    Guest

fakt zapomnaielm o tej 3 kombinacji

Uprawnienia umieszczania postów