Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: UWAGA!!! Niestety - kolejny oszust

algernon
    Guest

UWAGA!!! Niestety - kolejny oszust

Dnia 22 września ubiegłego roku za pośrednictwem Allegro „zakupiłem” regalisa. Tzn za niego zapłaciłem, a pająka ani pieniędzy nie otrzymałem do dziś. Aukcja była grzecznościowa, poprzez konto jego siostry. Rzeczywistym sprzedawcą był koleś o nicku Butch Cassidy (jest w spisie terrarystów – miasto - Opole). Koleś, jak i jego siostra przez cały czas coś ściemniali, obiecywali, ale oczywiście ja kase straciłem i tyle. Jak się okazało, nie jestem jedynym oszukanym. Zresztą jeśli są jeszcze jacyś, to proszę o kontakt. Problem w tym, że koleś może naciągać innych, współdziałając z siostrą, ew „sprzedając” pod innym nickiem, dlatego radze mieć na uwadze i dokładnie sprawdzać wszelkie podejrzane oferty z Opola (krótko po wpłaceniu przeze mnie kasy koleś oferował mi Poecilotherie metalice za 1000 USD – pozostawiam to bez komentarza). Mam świadomość, że ta informacja może uderzyć w innych, uczciwych terrarystów z tego miasta, ale jeśli nie zaprowadzimy porządku na własnym podwórku, to będziemy mieć bajzel.

chrzanu
    Guest

Re: UWAGA!!! Niestety - kolejny oszust

dzięki za ostrzeżenie, ale ja nikogo takiego jak Butch Cassidy w spisie nie widze.

algernon
    Guest

chrzanu
    Guest

a rzeczywiście, a jak w spisie wpisywałem to mi nie znalazło, wpisaywałem podobne takie jak: but, cass, butch... ale fakt że jest w spisie, Już wiemy u kogo nie kupować, dzięki. o takich przypadkach powinno się pisać, moze wkońcu dojdzie do skutku coś jak "czarna lista" o której ostatnio była mowa.

algernon
    Guest

ale lista tu niewiele da, tutaj trzeba by jakieś bardziej drastyczne kroki przedsięwziąść. Na razie sprawa jest na Policji, ale jak znąjdą się inni oszukani przez niego, to sprawa pójdzie od razu do prokuratury, tylko muszą być dowoy przelewów i wpłat na jego konto itd.

chrzanu
    Guest

w sumie to rzeczywiście lista nie wiele da bo zawsze oszut moze zmienić nick na jaki chce i kiedy chce. ja troche handluje na allegro (nie jestem jako chrzanu) i zawsze zostawiam sobie dowody wpłat, czy wysyłek, aby własnie miec potem jakies argumenty na policji, całe szczęście niebyło jeszcze nigdy takiej tragedii żebym musiałb chodzić na policje.

Uprawnienia umieszczania postów