Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: BRONISZE pod Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

KaNaPkA
    Guest

BRONISZE pod Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

Byłam dzisiaj na giełdzie w Broniszach, aby kupić jaszczurkę. Jestem teraz właścicielką wspaniałego legwana zielonego. Jest malutki, zieloniutki i od razu się zaklimatyzował w nowym terrarium. Nawet po dwóch godzinach zaczął "wcinać" marchewkę i kapustę!

Nieraz na forum czytałam, że na giełdę zwierzęcą w podwarszawskich broniszach wpuszczają tylko ludzi z branży sklepów zoologicznych. Na szczęście sama postanowiłam to sprawdzić i byłam mile zaskoczona. Zakupiłam tam wspaniałe zwierzę i to po bardzo przystępnej cenie. Koleś, który mi sprzedał potworka znał się na rzeczy i w swojej ofercie miał bardzo dużo gadzinek i bezkręgowców. Były tam m.in. Gekkony, legwany, ptaszniki, modliszki, zbożówki, pończoszniki. Dostałam tam też podłoże, oświetlenie i witaminy, które również były w cenach nieporównywalnych do sklepowych. Widziałam również terraria, klatki i wiele innych zwierząt.

Dla wiadomości innych terrarystów chciałabym ogłosić, że giełda czynna jest w poniedziałki od godz. 12.30 do 16.00 i wstęp jest wolny. POLECAM!!!

djtommi
    Guest

Re: BRONISZE pod Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

a widzialas moze korek "biofilowski" ??
    bo bylo by to blizej niz jecha do KRK.
    pozdrawiam
    Tomek

P.S wiec normlanie mozna wchodzic i nikt sie nie czepia??

Marcin .P
    Guest

ja mam dopiero zamiar tam jechac po zakupy ale to badzo dobrze że ktoś był pierwszy i dowiedział się dokładnie czy moza wejśc bez kwitaka że ma się działalnośc w tym kierunku nie wiesz przypadkiem czy były karmówki ,szczury,itp??

Fatum
    Guest

djtommi korek "biofilowski" dostaniesz w Domu korkowym, tylko bedziesz pewnie musiał go wcześniej zamówić, jego nazwa w Domu korkowym to korek ekspandowany. Ja kupowałem tem korek na bartyckiej,ale to było w maju, więc nie wiem czy mają go jeszcze w swojej ofercie, ale najlepiej zadzwoń do nich i sam sprawdź. Tutaj masz do nich namiary

MURAT ŚWIAT KORKA
    Tadeusz i Sylwia Pietrucha

00-716 Warszawa, ul. Bartycka 26, paw. 3c
    tel./fax +48 (prefiks) 22 840 53 69
    tel. kom. 602 115 976

djtommi
    Guest

ooo dzieki Ci fatum
    bo to kolo mnie ;P miec taki skarb kolo siebie i nie wieidzec
    wiesz moze jak sie nazywa ten korek zebym wiedzial czego szukac i moze pamietasz cene za m2.
    pozdrawiam
    Tomek

Fatum
    Guest

Nazywał się chyba Aglomerado negro-korek ekspandowany. Ceny niestety nie pamiętam, ale nawet jakbym pamietał to niewiele raczej by Ci to dało, bo ja kupowałem to jeszcze zanim podnieśli VAT na produkty budowlane, więc teraz jest napewno droższy niż wtedy. Jak się dowiesz czy jest jeszcze dostępny i jeżeli tak to po jakiej cenie, to jak znajdziesz chwilke czasu to się odezwij, bo sam jestem ciekaw , ok?

BAHA
    Guest

Czy ta giełda jest też w inne dni? Jeśli tak to w jakich godzinach?
    Normalnie kończę szkołę o 16.00 , więc nie za bardzo mogę się wyrobić:P.
    P.S. Jakie węże tam sprzedają?

KaNaPkA
    Guest

Niestety ta giełda jes tylko w poniedziałki :/
    O ile dobrze znam się na wężach to widziałam tam pończosznika, zbożówki, pytona tygrysiego. Więcej innych nie widziałam, ale możliwe, że były zamknięte w styropianowych pudełkach, tak jak ptaszniki.

padaczka
    Guest

KaNaPkA napisał(a):

"Nawet po dwóch godzinach zaczął "wcinać" marchewkę i kapustę!"

Jak tak dalej bendziesz karmic swojego malego smoczka to on dlugo niepociagnie marchew i kapusta to niejest najlepsza dieta dla lega!!!

Uprawnienia umieszczania postów