Byłam dzisiaj na giełdzie w Broniszach, aby kupić jaszczurkę. Jestem teraz właścicielką wspaniałego legwana zielonego. Jest malutki, zieloniutki i od razu się zaklimatyzował w nowym terrarium. Nawet po dwóch godzinach zaczął "wcinać" marchewkę i kapustę!

Nieraz na forum czytałam, że na giełdę zwierzęcą w podwarszawskich broniszach wpuszczają tylko ludzi z branży sklepów zoologicznych. Na szczęście sama postanowiłam to sprawdzić i byłam mile zaskoczona. Zakupiłam tam wspaniałe zwierzę i to po bardzo przystępnej cenie. Koleś, który mi sprzedał potworka znał się na rzeczy i w swojej ofercie miał bardzo dużo gadzinek i bezkręgowców. Były tam m.in. Gekkony, legwany, ptaszniki, modliszki, zbożówki, pończoszniki. Dostałam tam też podłoże, oświetlenie i witaminy, które również były w cenach nieporównywalnych do sklepowych. Widziałam również terraria, klatki i wiele innych zwierząt.

Dla wiadomości innych terrarystów chciałabym ogłosić, że giełda czynna jest w poniedziałki od godz. 12.30 do 16.00 i wstęp jest wolny. POLECAM!!!