Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: BRONISZE po Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

Mieszany widok

KaNaPkA
    Guest

BRONISZE po Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

Byłam dzisiaj na giełdzie w Broniszach, aby kupić jaszczurkę. Jestem teraz właścicielką wspaniałego legwana zielonego. Jest malutki, zieloniutki i od razu się zaklimatyzował w nowym terrarium. Nawet po dwóch godzinach zaczął "wcinać" marchewkę i kapustę!

Nieraz na forum czytałam, że na giełdę zwierzęcą w podwarszawskich broniszach wpuszczają tylko ludzi z branży sklepów zoologicznych. Na szczęście sama postanowiłam to sprawdzić i byłam mile zaskoczona. Zakupiłam tam wspaniałe zwierzę i to po bardzo przystępnej cenie. Koleś, który mi sprzedał potworka znał się na rzeczy i w swojej ofercie miał bardzo dużo gadzinek i bezkręgowców. Były tam m.in. Gekkony, legwany, ptaszniki, modliszki, zbożówki, pończoszniki. Dostałam tam też podłoże, oświetlenie i witaminy, które również były w cenach nieporównywalnych do sklepowych. Widziałam również terraria, klatki i wiele innych zwierząt.

Dla wiadomości innych terrarystów chciałabym ogłosić, że giełda czynna jest w poniedziałki od godz. 12.30 do 16.00 i wstęp jest wolny. POLECAM!!!

Dla osób bliżej zainteresowanych chciałabym polecić sprzedawcę, który kryje się pod nickiem GADY.

Gryfel
    Guest

Re: BRONISZE po Warszawą- Idealne miejsce na kupno gada!

gdzie dokladnie jest ta gielda bo ja wiem ze tam jest gielda warzywowa powiedz jak tam dojechac

KaNaPkA
    Guest

To jest właśnie w jednej z tych hal. Przy wjeździe zapytaj ochroniarzy. Oni Ci powiedzą w której to jest.

PRC
    Guest

Bywam czesto na Broniszach - prywatnie ;-)

I faktycznie, moze tam wejs "cywil" a i ceny jak i wybor bardzo dobrze :-)

Polecam...

Dla wybierajacych sie, z nie wiedzacych "gdzie i jak":

Ul. Poznańska (Tuz przed Ozarowem, czyli jedziemy od cieplowni wola na ozarow i po prawej stronie jest gielda - przegapis sie nie da... Do hali tez sa "strzalki")
    Autobus MZA: 713, przystanek Bronisze ;-)

Gryfel
    Guest

a jakies pajaczki mniej wiecej byly pamietasz i ceny tez sa ciekawe powiadasz jak duzo jest tych chandlarzy?? pojade i tak ale chce wiedzic na co sie nastawic

PRC
    Guest

Ja dawno nie bylem, wiec nie mam danych aktualnych...
    Bo ostatnio jestem tam w innych godzinach...
    I na ten poniedzialek jestem tam ustawiony

Dlatego najlepiej pytaj KaNaPkA >> swierze info

pppppp
    Guest

cielawe czy swiadectwo urodzenia w niewoli też dostałas do lega (lub pozwolenie na import do kraju)

KaNaPkA
    Guest

Dostałam dokument pozwalający na import. Leguś przyleciał do mnie z Kanady, a urodził się w Salvadorze.

Co do pajęczaków... Wiem tylko tyle, że ceny ptaszników zaczynają się od 8 zł.
    Nie byłam zbytnio zainteresowana bezkręgowcami, ale było ich sporo. :/

Moskit
    Guest

Troche głupio że ta giełda jest czynna tylko w poniedziałki...mogła by byc w weekend.

CRIMSON
    Guest

Wszystko pięknie.Znajac życie to po kilku takich postach będzie zakaz wstępu na giełdę.
    Kupic mozna wszystko i tanio.Pająki są, ceny niskie [jak na forum].
    Za gekona toke dorosłego dałem 50 zł.
    Miejmy nadzieję, że szum się nie zrobi.
    Prożba do moderatorów o kasowanie postów tego typu na przyszłość.
    I tak mamy tu "pustynie" terrarystyczną.

Mądry poszuka , głupi napisze.

Uprawnienia umieszczania postów