-
sprzedawca ryb na Świebodzkim
W niedzielę na targowisku na dworcu Świebodzkim we Wrocławiu bywa człowiek sprzedający krajowe gatunki małych ryb (słonecznice, karasie itd.). Od kilku tygodni go tam nie ma. Nie wiem, może zamarzł mu staw i nie może wyłowić rybek
. Czy ktoś wie coś na ten temat. Może zmienił miejsce sprzedaży ? Czy był ostatnio np. na giełdzie na Armii Krajowej w piątek. Pytam, bo potrzebuje rybek dla swoich żółwi.
-
Re: sprzedawca ryb na Świebodzkim
teraz na giełdzie na swiebodzkim istnieje zakaz handlu zywym towarem ponieważ brak jest tam opieki weterynaryjnej , giełda zwierzat została przeniesiona na parking domaru 200 metrów dalej , nieorientuje czy on tam sie wystawia ale raczej nie , ostatnio na giełdzie na Armi Krajowej widziałem go , ale nawet jak by zabrakło tego sprzedawcy to znajada sie tam inni od których napewno kupisz rybki dla swoich zółwi . pozdrawiam
-
Dzięki. Ten zakaz na Świebodzkim nie jest za bardzo przestrzegany. Byłem tam w ostatnią i przedostatnią niedzielę (wówczas też na giełdzie koło Domaru). pozostaje chyba tylko giełda na AK.
-
no raczej srednio jest ten zakaz przestrzegany , ale jak narazie uwaga jest skupiona bardziej na zwierzaczki egzotyczne i futerkowe (rybki narazio traktuja z przymrózeniem oka )
Uprawnienia umieszczania postów