-
NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ, ŻYWY DOWÓD!!!
witam wszystkich pajęczarzy
porusze starą sprawę niektórym dobrze znaną, dla nowych będącą przestrogą...
jakiś czas temu, koło maja 2004, na forum TCP sprzedam pojawiła się rewelacyjna cenowo oferta niejaiego "szamot'a", pająki nie przesadnie tanie przyznawał że pochodza ze słowacji, zamowienia zbierał na gg i mail
osobiscie zmówiłem 5szt Psalmopoeus irminia L1/2 za 70zł
wysyłka za pobraniem co zwiekszyło moje aufanie do gościa (+10zł)
potwierdzenie zamowienia i ... dostaję karton ze steropianem i gazetami w srodku za który dałem listonoszowi 80zł
...szybko zawiadamiam znajomych ktorzy takze czekają na przesyłki, niestety nie wszyscy zdążyli ich listonoszowi odmówić...
z tego co pamietam oszukanych było ze mną chyba trzech...
ów szamot przyznaje sie potem na forum ze dane z paczki spisał ze znaezionego dowodu osobistego i jest nie do złapania...
zgłosiłem fakt na policje....cisza trwała do sierpnia 2004 kiedy to bedac nad bałtykiem odbieram telefon z komendy z prosba o umowienie terminu zlozenia zeznan...
tak zrobilem i pod koniec sierpnia złożyłe zeznania....
dostałem informacje o wszczeciu postepowania sądowego wobec oszusta (szamota)
oraz o zakonczeniu posteppowania wobec właściciela dowodu z ktorego pochodzily dane osobowe urzyte na przesylkach...
a teraz najważniejsza sprawa, którą kieruję z ciekawości, do oszukanych wraz ze mną:
zacytuję tresc ostatniej korespondencji z olkusza!!
" Sąd rejonowy w Olkuszu Wydział VII Grodzki zawiadamia,
iż dnia 18.05.05 odbedzie się posiedzenie w przedmiocie wniosku zgłoszonego przez Prokuratora Rejonowego w Zambrowie w trybie art. 335kpk w sprawie oskarżonego (..........................)"
teraz sens posta:
chciałem wiedziec czy pozstali oszukani takze skladali zeznania i dostali ow papier z nazwiskiem oszusta, bo jezei nie to moze jeszcze mogą sie zglosic
pozdrawiam wszystkich ufających sobie terrarystów
....sram na oszustów (wyrażenie wulgarne, ale tylko takie emocje wzbudza we wmnie Radosław K z Olkusza)
-
Re: NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ, ŻYWY DOWÓD!!!
-
Re: NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ, ŻYWY DOWÓD!!!
Uprawnienia umieszczania postów