-
Poecilotheria fasciata
Witam wszystkich głowiących się terrarystów!
Temat jaki został zadany jest doprawdy trudny. koncepaji tyle ilu romówców!
Co jeden to ma lepszy pomysł. Głowią się, dywagują... zupełnie jak nasz sejm. Polacy mają to chyba we krwi. A jest nad czym. Temat poważny: cena FASCIATY i to L4. Prześledziłem posty. Startujemy od 40 , jak na dobrej aukcji, 50 kto da, kto? O i jest 50, no teraz to lawian 60, pojwia się nawet 70. No i prosze! Cena prawie podwojona. Niebywałe! co za jednogłośność i ogólne znawstwo terrarystów!
A wystarczy zerknąć w jakakolwiek poważniejszą ofertę (np moja), ewentualnie ekstrapolować lub interpolować (no to przyznam wyzwanie) i cena gotowa. Nie podam jej. Pozostawiam to zadanie młodym terrarystom. Łamigówka na pół tygodnia.
Co do jakości zwierzaków sprzedawanych na allegro to faktycznie czasem jest gniot. Ja i Zgrzewa sprzedajemy tam także i zapewniam, że nasze zwierzaki są w jak najlepszej kondycji. Jeśli ktoś wątpi pyszcząc zza monitorka paluszkami ukryty gdzieś głęboko w swej żyjni to zapraszam na giełde w Świętochłowicach. Możemy podyskutować.
I jeszcze jedna rada. zamiast zajmować się pieprzeniem głupot i rozpisywaniem bele-posta w tasiemiec brazylijski spróbujcie się czegoś nauczyć bo nikt nawet nie podał nazwy rodzajowej tego pajączka. Rzeczy takie jak jego przynalezność do rodziny, czy pokrewieństwo z innymi, tryb życia to pewnie czarna magia. Krew mnie zalewa jak młodzi pyskacze-znawcy piszą do mnie i pytają o cytuję " ptasznika vegas" lub 'laśodore" czy "lacidore" nie mówiąc już o bardziej skomplikowanych nazwach.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów