-
Uwaga!!! Oszust na allegro!!!
Chciałem powiadomić wszystkich, że uZytkownik allegro o nicku Ellunia 2005 jest ewidentnym oszustem. Osoba ta wystawiała pająki po zupełni idiotycznych cenach np. Brachypelma smithi L-2 po 10 zł. "Kupiłem" od razu wszystkie, napisałem, że chcę odebrać osobiście. No i Ellunia spanikowała, ściągneła resztę aukcji, a mi napisała, że aukcja została odwołana. Adres podany na allegro nie istnieje, to znaczy jest taka ulica, ale nie ma takiego numeru. Na szczęście "niechcący" przerwałem ten przekręt.
-
Re: Uwaga!!! Oszust na allegro!!!
Widziałem te aukcje i mi to coś śmierdziało.
-
dobrze ze napisales. przynajmniej inni sie nie natna. przyznam ze sam chcialem od tej osoby cos kupic... pozdr
-
mialem brac 3 szt thx za info pozdro
-
dzieki wielkie wlasnei chcialem jednego koledze kupic:].
-
ufff miał dzisiaj wylicytować...
-
dobrze ze takie posty pojawiają sie na forum
-
Napiszę Wam jeszcze ciąg dalszy tej historii. Otóż próbowałem sie dodzwonić na numer podany w aukcji. Za pierwszym razem rozłączono połączenie, a później abonent był niedostępny. Panna (pani?) wysłała do mnie mejla i stwierdziła, że akurat w momencie mojego zakupu sprzedała wszystkie pająki ze wszystkich aukcji. Myślę, że nie trzeba tego komentować. Ja sam handluję na allegro (mój nick Pyton51) i zależy mi na tym żeby takie osoby nie psuły opinii wielu ludziom. A ta na dodatek pochodzi z mojego miasta.
-
zgłosiłeś o tym fakcie adminowi allegro?? jeżeli nie to zrób to jak najszybciej
poinformuj też (jeżeli to jest pewne) że nie ma takiego adresu, myślę że to będzie dla nich ważne.
Pozdrawiam sebooz
-
Zawiadomiłem allegro, ale coś ostatnio nie za bardzo są skłonni reagować. Nie zaiważyłeś, że wiele aukcji z pająkami jest teraz bez adnotacji o bezpiecznym transporcie, albo w ogóle brak opisu? W tamtym roku za takie rzeczy natychmiast ściągano aukcję.
Uprawnienia umieszczania postów