Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Legwanik pustynny- gdzie można je kupić???

pebe
    Guest

Legwanik pustynny- gdzie można je kupić???

Tak jak w temacie- slyszalem ze sa to calkiem ciekawe zwierzaki, w sam raz dla poczatkujacych terrarystow i nie wymagajace duzych terrariow (a ja na duze terrarium niestety nie mogesobie pozwolic). Zalezaloby mi na jaszczurce niezbyt duzej, ale takiej ktora dalaby sie oswoic i zeby byla aktywna w dzien!!! Z gory dzieki za informacje

Pituophis
    Guest

Re: Legwanik pustynny- gdzie można je kupić???

Ale o jaką jaszczurkę chodzi(łacina)?

Gadzinka
    Guest

W Curtusie mają w ofercie

Karol Chłopecki
    Guest

Widziałem ostatnio w Szreku leiocephalus schreibersi ale zostały tylko samce.
    Często przyjeżdżaja jako L.personatus.Zwierzęta z odłowu ale szybko się adaptują i podobno łatwo rozmnażają.
    Podłoże piaszczyste, świetlówka UV, temp w dzień 30-35 stC nocą 21-25 stC wilgotność około 50%, gatunek owadożerny.Terrarium dla pary lub 1.2 min 1mx0.5m

www.leiocephalus.de

Pozdrawiam

pebe
    Guest

Chodzi mi o gatunek opisany na terrarystyka.com.pl czyli Leiocephalus personatus. Zastanawiam sie jeszcze nad agamą krągłogłówką, ale ogólnie są trudno dostępne i ponoć kiepsko znoszą warunki terraryjne (znajomy, bardzo doswiadczony terrarysta mial 2 sztuki i przezyly niewiele ponad rok). W kazdym razie dzieki za te pomocne linki i informacje :]

Uprawnienia umieszczania postów