-
Ile za akwarium (nietypowe)
Ile by kosztowało akwarium o wymiarach (80)100(szerokość)x40(wys.)x57(głębokość) przednia szyba profilowana a całość z szyb 6mm ?
Będzie w nim tylko 10-20 cm wody więc nie potrzeba grubszego szkła.
-
Re: Ile za akwarium (nietypowe)
a skad my mamy wiedziec?? przejdz sie do szklarza lub do sklepu zoo. apropo szyby profilowanej to nie radze bo psuje obraz ;/
-
najbliższy szklarz który się zajmuje takimi rzeczami mieszka 30 km ode mnie (stalowa wola) więc wybacz ale taniej jest zapytać na forum.
-
Ta profilowana szyba znacznie zwieksza koszt takiego akwarium - za ten bajer sie placi (zwykle wiecej niz jest wart) a nie wypacza tak obrazu jak te "kule" dla rybek ktore zalaly polskie sklepy akwarystyczne...
{okropne te kule... i sprzedawcy wciskaja to badziewie (jak dla mnie) i ludzie trzymaja tam ryby bez ogrzewania czy filtracji... (albo wpakowywuja juz przesycenie kiczu - te sztuczne kamyczki kolorowe albo plastikowe roslinki...... no coments....) a to jest w dotatku takie male ze jak sa dwie ryby to juz tlok}
Przy tej szerokosci luk szyby profilowanej nie bedzie wlasciwie w ogole wplywal na znieksztalcenie obrazu (tak jak nie czujemy ze Ziemia jest okragla, choc to moze zbyt wyolbrzymione porownanie)
Dla "prostego" akwarium te wymiary daly mi 228 litrow za to niektorzy zdziercy!!!! = polaczki chca kilkaset zl ale sa sklepy ktore sprzedaja takie m wiecej akwaria ale standardowe - rozniace sie troszke wymiarami - i sa w cenie od niecalych 200zl do troszke powyzej - jesli bedziesz chcial dokladnie takie wymiary to musisz isc z tym jako zamowieniem specjalnym i to do sklepu ktory wykonuje na zlecenie (u mnie w takim sklepie to wychodzi niecale 1,5 do 2razy wiecej niz standardowe akwarium o podobnych gabarytach) lub juz do samego szklarza - a to juz jest kwestia szklarzy u Ciebie; bo co to da ze u kogos robi za 5zl 2 metrowe akwarium a gdzie indziej moze za 1000zl za 15 litrowe z szyb 3jek
a tej profilowanej to Tobie raczej zaden szklarz nie zrobi... za proste takie musi wziasc do 400zl max ale moze da rade u kogos za np 250zl
wez zapytaj na dziale "gielda/akcesoria" tam jest pelno ludzi robiacych najrozniejsze rzeczy ze szkla i powiedza ile by np za cos takiego wzieli - oni beda bardziej wiarygodni niz moje domniemania
Uprawnienia umieszczania postów