-
Od kogo kupić Boa Tęczowego?
Witam!
Mam pytanie, jakiego sprawdzonego użytkownika polecacie, od którego można kupić Boa Tęczowego. Z tego co się orientuję nie wszyscy sprzedają węże z wymaganymi papierami, a czasem mimo zapewnień, że wąż posiada stosowne dokumenty okazuje się, że posiada, tylko niezgodne z rzeczywistością...itd, itp.
Stąd właśnie pytanie kogo polecacie. Widzę, że są oferty tych węży 70-110pln [taniej niż zbożówki] w opisie napisane , że posiada wymagane dokumenty.Na moje pytanie jaki to dokumenty, z jaką datą, dostałem taką odpowiedź:
"Jest to dokument rejestracyjmy. taki jaki sie dostaje na zwuerzeta objęte ochroną."
Dokument rejestracyjny mam dostać, czy świadectwo pochodzenia?
Może jest ktoś z Lublina, kto sprzedaje te węże????
pzdr.Fulman
-
Re: Od kogo kupić Boa Tęczowego?
Witam, węża moeżesz śmiało kupić od boidae!! dokumenty są i użytkownik jest pewny , sam od niego brałem i gorąco polecam.
Apropo dokumentów to dostajesz papier rejestracyjny zwierzaka z którym to musisz sie udac do urzędu miasta i zaraejstrowac węża ( w tym przypadku koszt wynosi 5zł). Dokument ten jest także ptwierdzeniem urodzenia w niewoli wydany przez odpowiednie do tego służby.
Pozdrawiam
-
OK, dzięki za info...
Mam tylko pytanie , co to właśnie za papier rejestracyjny? Bo jak rozumiem nie jest to tzw. świadectwo urodzenia w niewoli i czy na podstawie takiego dokumentu [rejestracyjnego], który otrzymam, można potem kiedyś zwierzaka odsprzedać?
pzdr.Fulman
-
Polecam swoją 27 letnią hodowlę ,u mnie kupisz węże z dokumentami jakie są
wymagane tzn.posiadają świadectwo urodzenia się w hodowli i z tym dokumentem
idziesz do Urzędu Miasta wydział Ochrony Środowiska tam rejestrujesz swojego
zwierzaka.Płacisz 25.50 zł.to jest wszystko.
Boa tęczowe mam dwa rodzaje Epicrates cenchria maurus ;70 zł szt.
Epicrates cenchria cenchria;350 zł.szt.
Tel.608418729.
-
W moim przypadku jest możliwa wysyka na całą Polskę. Pozdrawiam.
Zapewniam bezpieczny i Humanitarny transport. Przesyłka poiniżej 1 dnia.
-
co do dokumetow to kosztuje 5,50zł załozenie wniosku zarez z dokumentem w urzedzie miasta oraz 20 zł odbiór dokumętu rejestracyjnego. Od tej pory ty bedziesz właścicielem prawnym(po zarejestrowaniu w urzedzie).
Uprawnienia umieszczania postów