Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: wycena (na gieldze)

Mieszany widok

dreihorn
    Guest

wycena (na gieldze)

1)chameleon calyptratus
    2)chameleon jacksonii
    3)chameleon werneri
    4)chameleon melleri
    5)furcifer pardalis
    6)rampholeon
    7)Furcifer lateralis
    8)Chamaeleo rudis
    9)Bradypodion fischeri
    10)CALUMMA PARSONI
    11)chameleon cristatus

tokaga
    Guest

Re: wycena (na gieldze)

Znawcą kameleonów może nie jestem ale zacznijmy od tego że większość wymienionych przez Ciebie gatunków w Polsce się nie dostanie, pomijając wysokie ceny, Claumma parsoni to wydatek rzędu tysiąca euro. Nie rzebym się czepiał ale nie jestem pewien czy zdajesz sobie sprawe że większość wymienionych przez Ciebie gatunków nadaje się tylko dla fachowców (większość osobnikow Chameleon melleri żyje w niewoli kilka miesięcy)

Najodpowiedniejsze na początek hodowli kameleonów są:
    Chameleon calyptratus od 50zł młode) i Rampholeon sp. 50-80zł. Ale nawet one są dość delikatnymi gadami.

tokaga
    Guest

Znawcą kameleonów może nie jestem ale zacznijmy od tego że większość wymienionych przez Ciebie gatunków w Polsce się nie dostanie, pomijając wysokie ceny, Claumma parsoni to wydatek rzędu tysiąca euro. Nie rzebym się czepiał ale nie jestem pewien czy zdajesz sobie sprawe że większość wymienionych przez Ciebie gatunków nadaje się tylko dla fachowców (większość osobnikow Chameleon melleri żyje w niewoli kilka miesięcy)

Chameleon calyptratus od 50zł młode) i Rampholeon sp. 50-80zł. Ale nawet one są dość delikatnymi gadami.

tokaga
    Guest

Chameleon calyptratus od 50zł młode) i Rampholeon sp. 50-80zł. Ale nawet one są dość delikatnymi gadami i jeżeli nie masz zbyt dużego doświatczenia w hodowli jaszczurek to nie zaczynaj od kameleonów (to nie jest atak na Twoją osbę tylko dobra rada)

tokaga
    Guest

Wielkie sorry

Bardzo przepraszam za potrójnego posta, komp mi siada na robocie :/ ...

Uprawnienia umieszczania postów