-
OPIS KOBRY EGIPSKIEJ
Przydał by sie opis Kobry Egipskiej (Naja haje). Nie po to by zachęcić do hodowania ale dla zaspokojenia ciekawości o wężach jadowitych. Jak jest Grzechotnika pustynnego to czemu nie kobry egipskiej? Przecierz ten grzechotnik jest jeszcze bardziej niebezpieczny niż niektóre kobry...
-
Re: OPIS KOBRY EGIPSKIEJ
narazie kobra rogata (?)....
-
fajnie!
a kto ją opisze?
-
Ja się mogę zgłosić do opisywania węży jadowitych, aczkolwiek uważam, że jest to bezcelowe. W opisach, moim zdaniem, priorytetowo powinny znajdować się gatunki nadającę się do hodowli, a nie te, które do hodowli amatorskiej nie nadają się zupełnie.
Mam też pomysł - nie głupie byłoby podzielenie opisów na te dotyczące zwierząt nadających się do hodowli i na te dotyczące zwierząt niebezpiecznych, lub posiadających ciekawą biologię, ale do hodowli amatorskiej nie nadających się. Co o tym sądzicie?
-
Tak to b. dobry pomysł mam nadzieję że administratorzy go poprą.
-
czy przypadkiem naja hannah to nie nazwa tej kobry? <nie znam sie, wiec sorry ze sie ozdywam, ale moze mam racje>
-
Tzn której? Kobry rogatej nie mam pojęcia a Kobra egipska jest na pewno Naja haje... tak było w specjalistycznej ksiązce o wężach jadowitych ale ksiązka była bardzo stara więc od tego czasu nazwa mogła zostac zmieniona...
Uprawnienia umieszczania postów