-
Czat
Mniejsza z tym ze wlasnie dostalem bana na czacie za podanie linka do jednej ze stron terrarystyka.com.pl, zastanawia mnie tylko to dlaczego tak sie dzieje, przeciez oba serwisy powinny chociaz (jesli nie wspolpracowac) to nie przeszkadzac terrarystom w dostepie do "konkurencji", a tak wlasnie sie dzieje na czacie terrarium.com.pl.
Mam nadzieje ze to ulegnie zmianie.
P.S. Bywam na czacie terrarystyka.com.pl bardzo czesto i tam takie rzeczy nie maja miejsca jak ban za podanie linka do terrarium.com.pl.
Pozdrawiam Devil_
-
Re: Czat
Równiez uważam, ze to idiotyczne, terrarystyka ma laczyc a nie dzielic. Kiedys na chat tcp weszla osoba poczatkujaca, zapytala sie o inne strony terrarystyczne, chcialem dac link terrarystyki, to odrazu kilka osob ze nie ma innej fajnej strony itp. , dalem link do google, na priva i tak i tak link terrarystyki
Jak i Devil_ rowniez mam nadzieje ze to ulegnie zmianie.
-
Heh, dolaczam sie do posta Devila i MOby'ego
-
Re: Czat - odpowiedz ze strony t.c.pl
Załączniki:
http://www.terrarium.com.pl/logs/tcp.html
http://www.terrarium.com.pl/logs/tcp2.txt
Witam
Zaczne od tego, ze nie mamy na celu zaczecia jakiegos bezsensownego konfliktu z terrarystyka.com.pl, i nie poddamy sie prowokacji (a piszemy tak dlatego iz jedna kwestia dotyczy osoby uzywajacej internetowej ksywki Devil_ - a jest on jedna z osob ktora wspoltworzy strone terrarystyka.com.pl ).
Nie ma nic zlego w podawaniu pojedynczych linkow - kazde informacje moga byc uzyteczne, nie zaleznie od zrodla (wkoncu zalezy nam aby uzytkownik otrzymal wiedze ktora potrzebuje).
Czym innym jednak jest jezeli uzytkownik Devil_ przebywajac na czacie terrarium.com.pl ("anonimowo" pod innym pseudonimem - ~Pawel13) robi ewidetna reklame serwisu terrarystyka.com.pl (podkreslajac ze z owym serwisem wspolpracuje) i antyreklame serwisu terrarium.com.pl
(w zalaczniku tcp.html wycinej logow z czata przedstawiajacych powyzsza sytuacje).
Podobne pomniejsze sytuacje zdazaly sie niejednokrotnie.
Kolejnym problemem, tym razem zwiazanym nie z jednym z twórców serwisu terrarystyka.com.pl, lecz z uzytkownikiem, są "anonimowe" wystapienia uzytkownika znanego jako PAPOL (na czacie terrarium.com.pl),
'wystapienie' mozna zobaczyc w zalaczniku tcp2.txt (kto wie może razem z Devilem specjalnie przesiadywali na czacie terrarium.com.pl poto żeby ośmieszać serwis ?) , jednakże z tym problemem już się uporalismy.
Uzytkownik PAPOL ma stałe IP:
217.98.86.161 (i użytkoników o tym IP prosimy wyszukiwać w logach, nie będziemy cytowali pseudonimow, gdyz sa obrazliwe), wydaje nam się też dziwne iż wspomniany uzytkownik PAPOL często przesiaduje na czacie terrarystyka.com.pl jednakże tam zachowuje sięzupełnie inaczej.
Te sutyacje zmusily nas do nalozenia pewnych restrykcji w stosunku do poszczegolnych uzytkownikow.
Dodac nalezy, iz ban o ktorym mowi Devil_ trwal 5 minut, co przez bota jest stosowane jako kick
Brak trwalego bana potwierdzaja stali bywalcy czatu jak Semiko, BLK, Dzik.
Oba zalaczniki sa ciaglymi wycinkami w ktorych nie byly wprowadzane zadne zmiany.
Wycinki od pierwszego wejscia do ostatniego wyjscia uzytkownika.
-
moze nikomu tu nie chodzi o zadnen konflikt, niemniej jednak, watpie by wasze prosby ktos chcial spelnic, podobnie jak z naszymi o podawanie zrodla do opisow macierzystych.
rzeczywiscie terrarystyka powinna zjednywac ludzi a nie dzielic tymbardziej nie rozumiem istnienia dwoch serwisow, dwoch czatow, oraz zawsze dwoch opisow (no w jednym przypadku opis, w drugim jego streszczenie do minimum - tabelki), w momencie gdy polska terrarystyka tak raczkuje, juz mamy dwa serwisy bo czesc osob nie mogla sie dostosowac do panujacych zasad.
a tak na boku mowiac, juz od wieeeeeeelu docieraja do nas zdania jak to na nas, pierwszy serwis, tworcy t-styki patrza z góry , oraz nie przebeiraja w slowach pogardy. publicznie.
p.s. ten post chyba ma sluzyc reklamie waszego serwisu? moze byscie sie zebrali na oplacenie jakiegos banera reklamowego... czy moze przeneisc ten watek do dzialu "strony internetowe"?
-
Nie ma co sie martwic, erwis terrarium.com.pl jest the best i zadna terrarystyka mu nie grozi
-
> Załączniki:
> http://www.terrarium.com.pl/logs/tcp.html
>
> http://www.terrarium.com.pl/logs/tcp2.txt
Drugi log nie dotyczy w ogole mojej osoby wiec nie mam pojecia dlaczego zostal tutaj zamieszczony.
> Witam
>
> Zaczne od tego, ze nie mamy na celu zaczecia jakiegos
> bezsensownego konfliktu z terrarystyka.com.pl, i nie poddamy sie
> prowokacji (a piszemy tak dlatego iz jedna kwestia dotyczy
> osoby uzywajacej internetowej ksywki Devil_ - a jest on jedna z
> osob ktora wspoltworzy strone terrarystyka.com.pl ).
Ja rowniez nie mam zamiaru wywolywac zadnego konfliktu, wyrazam swoje i tylko swoje zdanie. To ze jestem wspolpracownikiem terrarystyka.com.pl nie ma w tym wypadku nic do rzeczy, zwracam wasza uwage na to iz uzytkownicy sa banowani na czacie terrarium.com.pl za podanie linka do innej strony terrarystycznej, a tego chyba prowokacja nazwac nie mozna.
>
> Nie ma nic zlego w podawaniu pojedynczych linkow - kazde
> informacje moga byc uzyteczne, nie zaleznie od zrodla (wkoncu
> zalezy nam aby uzytkownik otrzymal wiedze ktora potrzebuje).
To dlaczego zostalem zbanowany (i nie tylko ja)po podaniu 2 linkow do innej strony???
> Czym innym jednak jest jezeli uzytkownik Devil_ przebywajac na
> czacie terrarium.com.pl ("anonimowo" pod innym pseudonimem -
> ~Pawel13) robi ewidetna reklame serwisu terrarystyka.com.pl
> (podkreslajac ze z owym serwisem wspolpracuje) i antyreklame
> serwisu terrarium.com.pl
> (w zalaczniku tcp.html wycinej logow z czata przedstawiajacych
> powyzsza sytuacje).
Jakos nie dopatrzylem sie miejsca w ktorym mowie o tym ze wspolpracuje z terrarystyka.com.pl. Poza tym jesli uwazacie, ze na terrarium.com.pl istnieja lepsze opisy to chyba nie macie sie czego obawiac, np. tego, ze mowie o innej stronie terrarystycznej, ktora w waszym mniemaniu jest "gorsza". Wyrazalem SWOJE zdanie na temat opisow znajdujacych sie tutaj (oczywiscie mowilem o mniejszej czesci tychze opisow) a nie zdanie serwisu terrarystyka.com.pl, ktorego nie jestem przedstawicielem.
> Podobne pomniejsze sytuacje zdazaly sie niejednokrotnie.
A to ciekawe, gdzie na przyklad?
> Kolejnym problemem, tym razem zwiazanym nie z jednym z twórców
> serwisu terrarystyka.com.pl, lecz z uzytkownikiem, są "anonimowe"
> wystapienia uzytkownika znanego jako PAPOL (na czacie
> terrarium.com.pl),
> 'wystapienie' mozna zobaczyc w zalaczniku tcp2.txt (kto wie
> może razem z Devilem specjalnie przesiadywali na czacie
> terrarium.com.pl poto żeby ośmieszać serwis ?)
A co to, moj kolega jakis jest ten Papol? To akurat nie jest na miejscu, nie bede odpowiadal za kogos kto sobie robi "jaja" i nie mam z tym nic wspolnego, tym bardziej ze Moby jest moim kolega.
> Uzytkownik PAPOL ma stałe IP:
> 217.98.86.161 (i użytkoników o tym IP prosimy wyszukiwać w
> logach, nie będziemy cytowali pseudonimow, gdyz sa obrazliwe),
> wydaje nam się też dziwne iż wspomniany uzytkownik PAPOL często
> przesiaduje na czacie terrarystyka.com.pl jednakże tam zachowuje
> sięzupełnie inaczej.
To juz chyba nie dotyczy tematu tego watku.
> Te sutyacje zmusily nas do nalozenia pewnych restrykcji w
> stosunku do poszczegolnych uzytkownikow.
>
> Dodac nalezy, iz ban o ktorym mowi Devil_ trwal 5 minut, co
> przez bota jest stosowane jako kick
> Brak trwalego bana potwierdzaja stali bywalcy czatu jak Semiko,
> BLK, Dzik.
>
> Oba zalaczniki sa ciaglymi wycinkami w ktorych nie byly
> wprowadzane zadne zmiany.
> Wycinki od pierwszego wejscia do ostatniego wyjscia
> uzytkownika.
>
Podsumuwujac, nie chodzilo mi o wywolanie nastepnej bezsensownej klotni pomiedzy serwisami, wyrazalem swoje zdanie na temat podawania linkow na czacie do innych stron terrarystycznych z prosba o zmienienie tego, niestety zostalo to odebrane jako prowokacja, czego sie nie spodziewalem, nie chce dalej ciagnac tego tematu bo wchodzimy na miekki grunt "sporu" pomiedzy serwisami...moja prosba pewnie nie zostanie spelniona wiec z mojej strony koniec tematu, jak ktos ma cos jeszcze mi do powiedzenia to zapraszam na priv.
Pozdrawiam Devil_
-
Hehe - devil_ nie chcesz prowokować? Zobacz na pierwszy link, który podał johno....
Pozdrawiam
Leny
-
Zobacz na moj pierwszy post i doczytaj do konca o co mi w nim chodzilo:P
Uprawnienia umieszczania postów