-
Proszę o zmianę zdjęcie tilikwy w opisie.....
mam tilikwę scynkową, i czasem gdy ktoś sie mnie pyta, co to jest, kaze mu zobaczyc opis na tcp, i wtedy natychmiast taki ktos patrzy na zdjecie i mowi: FUUUJ jakie to ohydne!! a nie mam czasem checi ani zdjecia innej tilikwy, zeby udowodnic temu komus ze jest to piekne zwierze. po prostu moim zdaniem to zdjecie tilikwy albinosa (?) w opisie gatunku jedzacej kocie zarcie nie pokazuje wiernie piekna tego zwierzecia, w skrocie - zdjecie jest paskudne i nie pokazuje calego zwierza!!!
dzieki z gory gdyby ktos uprzywilejowany mogl zmienic to zdjecie
-
Re: Proszę o zmianę zdjęcie tilikwy w opisie.....
no rzeczywiście nieładne to zdjęcie, może to przez to żarcie:-)
-
Nie zgadzam się z opinią, ze zdjęcie jest brzydkie. No może za dużo pokarmu jest na fotce, ale tilikwa jest piękna, szczególnie tam gdzie widać języczek. Na żywo też wielu osobom wydaje się "oślizgła", ale po dotknięciu są mile zaskoczeni.
-
-
No tak, tylko jest to zdjęcie malucha o czym świadczą proporcje ciała (duży łeb) i bardziej jaskrawe barwy (mam też wątpliwości czy to na pewno Tiliqua scincoides a nie T.gigas). Na dolnym zdjęciu język wygląda jak po zmiksowaniu. Każde zdjęcie w komputerze można uczynić bardziej "soczystym"
. Barwa języka u Tiliqua scincoides jest jasnoniebieska, a nie atramentowa. Myślę, ze przy opisach powinny być zdjęcia zwierząt dorosłych (o ile to możliwe) bo często maluchy różnią się od rodziców. Do opisu postaram się zrobić inne zdjęcia, ale nie będę ich ubarwiał. I bez tego tilikwy są piękne.
-
Ale zdecudowanie te zdjęcia są łądniejsze od tych które znajduja się w opisie
Uprawnienia umieszczania postów